Dominic Fritz după anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS din guvern: „Acum PNL...

Dominic Fritz după anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS din guvern: „Acum PNL are de ales între PSD și USR PLUS. Este un moment al adevărului”

1
DISTRIBUIȚI

Președintele USR PLUS Timiș, Dominic Fritz, consideră că demisia miniștrilor partidului din care face parte din Guvernul Cîțu a fost inevitabilă, pentru că liberalii nu au respectat condițiile stabilite la formarea coaliției de guvernare.

„USRPLUS a acceptat să formeze majoritatea cu PNL și UDMR și să-l susțină pe Florin Câțu în anumite condiții: reformarea statului, eliminarea moștenirii lui Liviu Dragnea din justiție, a pensiilor speciale, a practicilor clientelare din politică.


Aceste condiții nu mai sunt îndeplinite azi, după semnalul clar că nu există voință politică pentru aceste reforme, transmis prin demiterea lui Stelian Ion și aprobarea unui PNDL care servește, în forma propusă, doar baronilor locali. Coaliția liberală avea o șansă istorică să modernizeze România prin PNRR, încă o mai are dacă principalul nostru partener înțelege că USRPLUS nu va accepta niciodată să facă politică așa cum se făcea în trecut, cu pumnul în masă, fără respectarea cuvântului dat și cu blocarea unor proiecte esențiale pentru societate. Acum PNL are de ales între PSD și USRPLUS. Este un moment al adevărului”, a transmis primarul Timișoarei.

Vă reamintim că, în această seară, vicepremierul Dan Barna a anunțat că atât el, cât și ceilalți miniștri USR PLUS își vor înainta demisiile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.