Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de polițiști de acasă...

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de polițiști de acasă pentru a fi încarcerat. Condamnări și pentru fosta șefă CNA, Laura Georgescu, și fostul primar din Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan

0
DISTRIBUIȚI

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost luat de polițiști de acasă și va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat la 3 ani de închisoare.

După decizia Curții de Apel București, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare mandatul de executarea a pedepsei cu închisoarea pentru Viorel Hrebenciuc. Viorel Hrebenciuc, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Hrebenciuc urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova

Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare mandatul de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele ei, astfel că fosta șefă CNA este în custodia polițiștilor și urmează să fie încarcerată.

Și Gheorghe Ştefan a fost condamnat, pedeapsa fiind majorată, față de fond, de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.

În privința Narcisei Clementina Iorga, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susţineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.


Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc. Potrivit DNA, ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, „persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv”. Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc – deputat şi membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ştefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul Giga TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.