Gașca „veteranilor“ revine în fața publicului. Concert cu Trupa Vest, la Timișoara

Gașca „veteranilor“ revine în fața publicului. Concert cu Trupa Vest, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Trupa Vest va susține un concert special joi 23 septembrie, de la ora 19, la Hamei, evenimentul prilejuindu-le melomanilor o nouă întâlnire sonoră cu Lajos Varadi (chitară solo – voce), Ioan Puiu Popa (percuţie), Screciu Viorel (ghitară – voce), Remus Măruță (chitară bass) şi Radu Stoica (chitară armonie – voce).

Trupa a luat naștere în Timişoara în anul 2000 în componenţa ei numărâdu-se și Marcu Horia „Rică“, artistul care a murit în luna iulie a anului 2017.

Printre veteranii oldschool care se regăsesc în componența formației se numără și Ludovic Varadi, „Lajos“, care a căpătat microbul muzical grație vinilurilor ascultate acasă. De-a lungul anilor, „Lajos“ a evoluat într-o serie de formații și a atacat toate genurile muzicale posibile și imposibile, artiștii cu care a colaborat fiind Aura Urziceanu, Aurelian Andreescu, multe trupe de cover-uri, Grup T, Amala, Foileton sau Trupa Vest.

Un alt veteran al scenei, Radu Stoica s-a născut în vara anului 1959 la Constanța și s-a mutat în 1974 la Timișoara și ca și-n majoritatea cazurilor din breaslă, își trage seva pentru această artă, din fragedă pruncie.


Celebrul compozitor și solist Marius Țeicu a fost declicul pentru pașii pe care Radu Stoica i-a făcut mai târziu în minunata direcție a artei muzicale.. Primele sale apariții mai consistente au avut loc la începutul anilor 80, când a ajuns la Timișoara ca student la Facultatea de Științe Economice, participând la mai multe festivaluri și concursuri atât în oraș cât și în România.

Deși e cunoscut mai mult datorită activităților sale de jurnalist și istoric, numele lui Viorel Screciu are o rezonanță aparte în scena locală. „Vio“ n-a trăit niciodată din „cântat“ și nu face parte din categoria acelora care sunt ahtiați după lumina reflectoarelor. Sălășluiește în tranșeele scenei locale de multe decenii și și-a început periplul muzical în perioada liceului, când a pus bazele formației Saturn Grup, alături de Doru Apreotesei și Marian Odangiu. În perioada facultății, Vio a activat într-un duo alături de Marian Odangiu cu care „rupeau inimile fetelor” pe piese de Bob Dylan, John Denver sau Cat Stevens, evitând cu bună știință piesele care erau hituri în Cenaclul Flacăra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.