Ludovic Orban despre Florin Cîțu, la congresul PNL: Niciodată nu a existat...

Ludovic Orban despre Florin Cîțu, la congresul PNL: Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare

0
DISTRIBUIȚI

„Fraților, ce facem cu guvernarea?” – s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. El spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu. Orban promite să are soluții la criza politică.

„Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea este în momentul de față că suntem într-o ecuație aproape imposibilă. Atâta timp cât niște parteneri care au fost cu noi în coaliție s-au retras din coaliție și au spus că au o singură condiție pentru a reveni în coaliție stau și mă întreb cum vom îndeplini această condiție”, a spus Ludovic Orban.

El spune că PNL va apăra Guvernul în Parlament la moțiunea de cenzură, dar se întreabă cu cine va face PNL majoritate parlamentară, dacă USR PLUS a condiționat revenirea la guvernare de plecarea lui Florin Cîțu.
Orban denunță „aranjamente pe sub masă” cu PSD.

„Credeți că există vreun liberal cub capul pe umeri care să fie de acord cu a bate palma cu PSD, cu refacerea USL-ului, cu compromiterea PNL într-o combinație pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu! Iar dacă există cineva să o spună deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut. Și dacă cineva își imaginează că cineva își imaginează că Guvernul minoritar va putea rezista cu sprijin în parlament înseamnă că naiv și că nu cunoaște PSD”, a spus Orban.

Acesta spune că soluția este ca el să fie ales președinte PNL.

„Va fi ales cel care a provocat criza în loc să fie ales cel care are soluția la criză?”, întreabă Orban, care spune despre el că este respectat de parteneri și are capacitatea de a reface majoritatea parlamentară și de a genera un guvern de 4 ani pentru România, condus de un premier al PNL.

„Nu pot să nu mă refer la adevăruri care sunt relevate în sondajele de opinie, dar pe care le simțiți fiecare dintre dumneavoastră.


Am ajuns să îmi fie din ce în ce mai greu să ies pe stradă să vorbesc cu oamenii, că mi se bate obrazul și sunt întrebat ce faceți cu România. V-am votat pentru că ne-ați promis 4 ani de stabilitate, de investiție, de construcție, de dezvoltare și ce criză politică și vă rupeți oasele între voi. Să fim foarte limpezi: astăzi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier sau un guvern care să aibă o cotă de încredere așa de joasă și știți foarte bine că la ora actuală în România cota de neîncredere este atât de mare încât fiecare dintre noi trebuie să suportăm de la cetățeni reproșuri și cuvinte grele”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta îl acuză pe Florin Cîțu că nu s-a consultat cu forurile partidului când a luat decizii precum demiterea unui ministru PNL sau referitoare la declanșarea crizei guvernamentale.

„Problema mea, astăzi, este legată tocmai de ce a spus colegul și prietenul meu Florin Cîțu, despre faptul că toate deciziile le va lua împreună cu dvs., ca și cum eu nu aș fi consultat PNL. Vă spun că mă îndoiesc. Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să se fi consultat cu cineva când a dat afară toți consilierii de stat care au fost pe cabinetul Partidului Național Liberal, toți membrii PNL care au slujit partidul și pe care toți prietenii, vecinii, cunoscuții i-au întrebat ce au făcut de au fost dați afară”, a spus Ludovic Orban.

El s-a referit și la situația fostului ministru de Finanțe, Alexandru Nazare.

„Nu-mi aduc ainte ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva atunci când l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare. Mi-a cerut părerea, dar nu am fost de acord. Cum să demiți un ministru de Finanțe a cărui activitate a dus la rezultate pozitive în funcționarea guvernamentală. Nu în ultimul rând, nu mi-aduc aminte să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală și la retragerea din coaliție a USR PLUS. Nu a fost consultat nici președintele partidului, nici BPN, convocat de echipa necâștigătoare sau de mine”, a adăugat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.