Primar din Banat, acuzat de corupție și trimis în judecată. Pentru ce...

Primar din Banat, acuzat de corupție și trimis în judecată. Pentru ce ar fi cerut șpagă

0
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Șopotu Nou din județul Caraș-Severin este acuzat că a primit șpagă pentru lucrări de modernizare desfășurate în localitatea pe care o conduce. DNA l-a trimis în judecată pentru luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Baba Păun, la data faptei primar al comunei Șopotu Nou, județul Caraș-Severin, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, au anunțat anchetatorii. Baba a fost suspendat din funcție în luna iunie, prin ordin al prefectului, după ce a fost arestat preventiv în acest dosar.

Procurorii au stabilit că în perioada 2011 – iunie 2021, primarul și dirigintele de șantier ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect „înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud.


Caraș – Severin”.

Contractul a fost încheiat în anul 2011 de primărie cu societatea omului de afaceri.

Cele două persoane ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite

„Inculpatul Baba Păun – sumele de 15.500 euro și 25.000 lei, dirigintele de șantier – suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei. Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de primar și de cealaltă persoană în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc. În același context, la data de 11 iunie 2021, dirigintele de șantier ar fi primit de la omul de afaceri suma de 38.000 de lei (reprezentând o tranșă din cei 98.000 lei menționați mai sus), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a anunțat DNA.

Anterior, la data de 22 iulie 2021, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu dirigintele de șantier pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, a precizat DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.