Au fost desemnate echipele care vor reprezenta România în finala regională a...

Au fost desemnate echipele care vor reprezenta România în finala regională a concursului de idei ClimateLaunchpad 2021

0
DISTRIBUIȚI

Echipa Verde, o platformă on-line de sprijinire a producătorilor agricoli locali, este una din echipele românești participante la Finala Regională pentru Europa de Est și Orientul Mijlociu a ClimateLaunchpad 2021, desfășurată în perioada 29 – 30 septembrie 2021, care a fost desemnată câștigătoare, și va participa la finala internațională.

În competiție au intrat 36 de echipe din 12 țări, împărțite pe șapte tematici și șapte ateliere: Adaptation and Resilience, Circular Economies, Clean Energy, The Next Big Thing, Food Systems, Urban Solution, Sustainable Mobility.


Dintre acestea, un număr de 14 echipe câștigătoare ale ediției regionale vor participa, în perioada 27-29 octombrie, la ClimateLaunchpad Grand Global Final.

La etapa națională a ClimateLaunchPad, organizată în 15 septembrie a.c. de CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului EIT CLIMATE KIC, au participat opt echipe care și-au prezentat ideile inovatoare de afaceri, concurând  pentru un loc în etapele regională și internațională. Dintre acestea, trei echipe – Verde, EcoTree și EfdeN Terry – au fost desemnate câștigătoare ale etapei naționale.

Echipa Verde își va prezenta ideile inovatoare „prietenoase cu mediul” la Grand Global Final, în perioada 27-29 octombrie, pentru câștigarea unei prime investiții în afacerea lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

ClimateLaunchpad este cea mai mare competiție de idei în domeniul „clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC, destinată atragerii potențialului de tehnologii inovative din Europa și oferirii de oportunități pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon și la atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.