Mai multe tiruri cu deșeuri din Italia, descărcate ilegal în Timiș. Autoritățile...

Mai multe tiruri cu deșeuri din Italia, descărcate ilegal în Timiș. Autoritățile le-au trimis înapoi

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au fost sesizați astăzi cu privire la faptul că pe o platformă betonată din municipiul Lugoj, situată pe strada Herendeștiului, ar fi fost descărcate cinci autotrenuri care transportau deșeuri mixte, activitate posibil ilegală.

„Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Lugoj s-au deplasat de urgență la fața locului împreună cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, procurorul de serviciu și reprezentanți ai Comisariatului Judeţean de Mediu Timiș. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că platforma ar fi deținută de către o societate comercială, care la data de 1 octombrie 2021 ar fi încheiat un contract de închiriere cu o altă societate comercială, cu sediul în municipiul Oradea, județul Bihor.


De asemenea, cele cinci autotrenuri conduse de șoferi de naționalități poloneze și ucrainene ar fi venit în România din Italia, încărcate cu deșeuri mixte și ar fi avut ca destinație pentru descărcare imobilul din Lugoj, situat pe strada Herendeștiului. Cantitatea de 111.580 kg de deșeuri și cele cinci semiremorci au fost indisponibilizate, deșeurile urmând a fi returnate exportatorului”, a transmis IPJ Timiș.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „eliminarea deșeurilor care au făcut obiectul transferului, în spații neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale” și „exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu”. În continuare, se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.