Primele planuri ale „principalului” Florin Fabian la Ripensia. În ce compartimente îşi...

Primele planuri ale „principalului” Florin Fabian la Ripensia. În ce compartimente îşi doreşte întăriri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia UVT / Facebook

Ripensia a anunţat numele noului antrenor principal imediat după victoria cu Politehnica iar de luni Florin Fabian activează oficial ca „principal” al roş-galbenilor. Noul tehnician al timişorenilor nu a dorit să vorbească prea mult despre slăbiciunile echipei, dar a lăsat impresia că ştie care vor fi primele transferuri la iarnă.

„Am venit la un club de tradiţie, cu pretenţii şi mă motivează faptul ăsta. Obiectivele mele ca antrenor sunt ca întotdeauna să-i ajut pe băieţii aceştia tineri să progreseze, să cresc calitatea individuală a jucătorilor, cea colectivă şi, bineînţeles, să imprim cât mai repede posibil un stil de joc propriu”, a spus Florin Fabian.

„Negocierile au durat… important e că domnul Mihu mi-a dat credit şi l-am asigurat de toată implicarea mea şi nu a durat foarte mult pentru că nu a fost vorba de discuţii financiare, ci mai mult de strategie tehnică şi strategie de lucru”, a adăugat Fabian cu referire la discuţiile cu patronul Dumitru Mihu.

Sătmăreanul i-a urmărit pe roş-galbeni cu ocazia victoriei din campionat în faţa concitadinei Politehnica (scor 3-1). „Am o impresie foarte bună despre băieţii, sunt foarte mulţi jucători cu potenţial de creştere şi pe mine asta mă interesa în primul rând iar faptul că au câştigat sâmbătă poate să reprezinte un imbold pe viitor, pentru că veniseră după o înfrângere cu U Cluj, dar sper ca meciul acesta să le dea încredere pentru că la jucătorii tineri încrederea e o problemă.


Din punctul ăsta de vedere cu mine nu vor avea probleme pentru că sunt un antrenor mai puţin critic şi mai mult axat pe a da încredere”, a mai spus Fabian.

Tinerii şi ofensiva

Fostul tehnician al Comunei Recea a dat de inţeles că are deja ţinte concrete în ceea ce priveşte lotul. „Avem ceva probleme la jucătorii tineri, de 2003, sunt puţini la număr, dar sper să ne descurcăm cu ce avem până la iarnă. Nici nu vreau să vorbesc despre asta, pentru că din mers trebuie să-mi implementez filosofia mea de joc şi în general sunt mulţumit de lot. Dacă vor fi probleme, vom vedea din iarnă, dacă mai aducem ceva sau e ceva de imbunătăţit”. Acesta a dat de înţeles că prima achiziţie la „Ripi” sub comanda sa va fi un jucător de profil ofensiv: „Vom aduce ceva in iarnă pentru ultimii 30 de metri”.

Cât despre obiectiv, antrenorul care a semnat pe doi ani de zile a precizat: „Eu îmi doresc mai mult, dar sigur, obiectivul e menţinerea in liga secundă”. Deşi se cunoaşte cu fostul tehnician, Cosmin Petruescu, Fabian a spus că nu a discutat cu acesta, ţinând cont că staff-ul a rămas neschimbat in rest.

„Mă concentrez la meciul cu Buzău, am timp scurt… trebuie să cunosc profilul lor, să introduc cei mai buni jucători in echipă”, a concluzionat Florin Fabian.

Partida Ripensia – FC Buzău se dispută duminică, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.