Viceprimarul Lațcău anunță plângeri penale și chemări în judecată după dezvăluirile consilierului...

Viceprimarul Lațcău anunță plângeri penale și chemări în judecată după dezvăluirile consilierului local Radu Țoancă

2
DISTRIBUIȚI

„Șantaj, amenințări, plângeri penale”. Astfel descrie viceprimarul Ruben Lațcău „meniul” experienței din politica locală.

Acesta a reacționat printr-un amplu mesaj pe pagina sa de Facebook la anunțul făcut astăzi de consilierul local Radu Țoancă. Pe scurt, Țoancă a anunțat că, actualul viceprimar nu și-ar fi efectuat toate orele de muncă în folosul comunității, după ce a încălcat legea conducând cu permisul suspendat.

„Când micii politicieni și marii directori sunt putred de bogați, dar societățile Timișoarei stau în pragul falimentului, iar serviciile pe care ele îl prestează este, dacă nu falimentar, cel puțin deplorabil. Domnul Drăgilă a venit la mine încă din 14 septembrie să îmi spună că dacă membrii Consiliului de Administrație (C.A.) îl vor demite, el se va ocupa de mine. Că are declarații, dovezi, înregistrări, că „sunt blindat cu toate actele, domnule viceprimar” și că mă va distruge. De ce? Pentru că și-a dat seama că situația societății pe care o conduce este una dezastruoasă, iar în acest an, dacă lucrurile nu se redresează, va fi dat afară de către Consiliul de Administrație.

Spun aici ce i-am spus și lui atât în 14 septembrie cât și în celelalte zile când ne-am întâlnit și a repetat aceleași amenințări – nu pot fi șantajat.


Am intrat un om liber în politică, fără combinații și interese, la fel rămân”, susține Ruben Lațcău.

Edilul a mai precizat că a avut multe întâlniri cu Andrei Drăgilă de atunci.

Împreună cu colegul său, viceprimarul Cosmin Tabără, Ruben Lațcău și-a propus să îl convingă să nu târască Horticultura SA într-un război care va afecta și societatea și angajații.

„Domnul Drăgilă a afirmat că se retrage. Am avut întâlniri cu dânsul, directorul tehnic, viceprimarul Tabără, avocatul C.A. și avocatul domnului Drăgilă pentru a stabili pașii necesari pentru a avea un nou început pentru Horticultura. Luni, domnul Drăgilă s-a răzgândit și a revenit cu șantajul că mă «distruge mediatic». I-am repetat ce i-am zis și cu alte ocazii, nu pot fi șantajat, nu am nimic de ascuns. Faptul că această veste vine prin combinatorul politicii locale Radu Țoancă e de fapt dovada rețelei pe care domnul Drăgilă o reprezintă. Domnul Țoancă nu este altceva decât un «rezolvator». Ar fi interesant să ne zică domnul consilier câte sute de oameni a angajat în societățile primăriei în ultimii 20 de ani”, a precizat Ruben Lațcău.

Viceprimarul de la USR PLUS recunoaște că a prestat muncă în folosul comunității la Horticultura, așa cum a decis instanța.

„Legat de speța dată. Povestea asta a mai fost vânturată în spațiul public, repet ce am zis atunci, totul s-a terminat într-un NUP (neîncepere a urmării penale) și am avut de executat ore în folosul comunității, lucrul pe care l-am făcut. Am fost la sediul Horticultura de pe Avram Imbroane, am vopsit bănci, am curățat curtea, am lucrat cu muncitorii necalificați de acolo și chiar cu fiul domnului Drăgilă (care este și el angajat acolo), fără ca ei să știe cine sunt și fără ca acest lucru să conteze. Acum și-a pus muncitorii să declare în scris că de fapt am fost acolo mai puțin decât au semnat atunci pe pontaj! Voi face plângere penale pentru șantaj și abuz în serviciu împotriva domnului Drăgilă, iar pe Radu Țoancă, ce participă în cunoștință sau necunoștință de cauză la săvârșirea unor fapte penale, îl chem în judecată pentru defăimare”, a spus Ruben Lațcău.

2 COMENTARII

  1. Bai gunoi ordinar, daca ti-ai permis sa conduci masina fara permis, sunt sigur ca iti vei permite sa faci si alte ilegalitati, du-te si lasa-ne. Fraierii care au ales USRPlus, n-au stiu ce infractori / penali sunt in umbra, ca doar votul nu e nominal. Ai impresia ca te mai respecta cineva dintre cetatenii orasului , pentru noi esti un nimeni deja, incepi sa te scufunzi si sa intri si tu la groapa de gunoi a istoriei orasului. Du-te cu piticul tau cu tot, cu donimicul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.