Programul complet al evenimentelor de la Târgul de Crăciun din Timișoara UPDATE...

Programul complet al evenimentelor de la Târgul de Crăciun din Timișoara UPDATE Certificatul verde, necesar în trei zone

0
DISTRIBUIȚI

targ de craciun timisoara

După un an de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, Ziua Națională va fi din nou sărbătorită la Timișoara.

Reprezentanții Prefecturii Timiș au anunțat, miercuri, că, în 1 decembrie, accesul la festivități va fi permis doar persoanelor vaccinate.

În Parcul Central, la Monumentul Ostașului Român, programul va fi următorul: între orele 11:00-11:03: întâmpinarea oficialităţilor: prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Luptă, ocuparea locului în dispozitiv și intonarea Imnului Naţional al României Monumentul Ostașului Român din Parcul Central „Anton Scudier”; 11:03 – 11:10: oficierea serviciului religios; 11.10  –11.16 alocuțiuni; 11:16 – 11:22 depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, iar între 11:22 și 11:30 va defila Detașamentul de Onoare.

De Ziua Națională, Casa de Cultură a Municipiului a pregătit un program pe scena din Piața Libertății. Se va intra în baza certificatului verde.

Astfel, miercuri, 1 decembrie, de la ora 18, va avea loc un spectacol dedicat Zilei Naționale a României și deschiderii Târgului de Crăciun cu Ansamblul Timișul și soliștii: Olguța Berbec, Angelica Flutur, Răzvan Rădos și Petrică Miulescu-Irimică,  Timișul feat. TM GROOVE.

Programul Târgului de Crăciun continuă pe tot parcursul lunii decembrie, însă acesta poate suferi mici modificări, în funcție de reglementările covid în vigoare.

Joi, 2 decembrie, de la ora 19, opereta „Silvia” va avea loc pe scena de la Facultatea de Muzică, iar vineri, 3 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Libertății va urca trupa de dans Mini Mini Reflex, urmată de Vest Phoenix Cover.

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18, va avea loc evenimentul White Christmas cu Amalia Gaiță și Pragu de Sus.

Duminică, 5 decembrie, de la ora 18, va cânta formația BOX OFFICE, în vreme ce luni, 6 decembrie, de la aceeași oră, elevii de la Liceul de Muzică Ion Vidu, Dani Zah & Ingrid Nicolaescu vor interpreta pentru toți cei prezenți colinde și cântece de iarnă.

Marți, 7 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Libertății vor răsuna din nou colindele cu Asociația Culturală a Seniorilor, Fabrica de Arte și Incubatorul de Artă, iar miercuri, 8 decembrie, tot de la 18, vom putea asculta colinde și cântece de iarnă cu Generația Muzicii, Akademika Banat Chorus (corul Facultății de Agronomie) și Pro Musica.

Cromatik Voices și Cantodena vor urca pe scenă joi, 9 decembrie, de la ora 18, pentru a interpreta colinde și cântece de iarnă.

Un alt spectacol deosebit va avea loc vineri, 10 decembrie, de la ora 18: Iată, vin colindători, care va prezenta obiceiuri și tradiții de Crăciun.


Vor evolua Ansamblul Timișul Junior (invitat: Carmen Popovici-Dumbravă) și Ansamblul „Ghiocelul” Giroc.

Spectacolele vor continua cu excepția zilei de 17 decembrie, când va fi doliu național.

De Revelion, vineri, 31 decembrie, va avea loc spectacolul Dialogul pianelor cu Teo Milea și Cari Tibor & friends. Reprezentația va începe la ora 20.30.

Mai jos puteți consulta programul complet al evenimentelor din cadrul Târgului de Crăciun

UPDATE În urma unei ședințe de lucru care a avut loc recent la Casa de Cultură, cu reprezentanții ISU, ai Jandarmeriei, ai Poliției Locale, ai Poliției Municipale și ai DSV, s-a luat hotărârea de delimitare a trei zone, în care accesul va fi condiționat de prezentarea certificatului verde.

Este vorba despre patinoarul din Piața Victoriei și parcarea de la Modex, Piața Libertății și zona de alimentație publică. În primele două, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în zonele delimitate, iar în cea de-a treia, acesta va fi scanat de către furnizorii de servicii.

„Totuși, Crăciunul este al tuturor, iar Hristos s-a născut pentru toți, cu sau fără certificat verde. De aceea, ieslea și bradul de Crăciun vor fi amplasate în zone nerestricționate”, au transmis, azi, reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.