Noi funcționalități adăugate de STS în platforma de programare la vaccinare. Care...

Noi funcționalități adăugate de STS în platforma de programare la vaccinare. Care sunt noile opțiuni

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

CNCAV a anunțat luni că STS a adăugat noi funcționalități în platforma de programare la vaccinare. Acestea se referă la programarea pentru booster a persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și la programarea la doza a 3-a a persoanelor imunocompromise.

Potrivit CNCAV, începând de luni, persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson li se poate administra doza de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna). Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

Astfel, în sprijinul beneficiarilor, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a optimizat aplicația RoVaccinare și a implementat două funcționalități noi, respectiv:

-posibilitatea de programare la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson; Singura condiție pentru programare prin platformă la rapel (booster) pentru persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson este să fi trecut 180 de zile de la administrarea primei doze.
-programarea automată la doza a 3-a (suplimentară), pentru persoanele imunocompromise care aleg să se vaccineze cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

CNCAV anunță că persoanele imunocompromise care au o recomandare medicală pentru administrarea unei scheme de vaccinare formată din 3 doze cu unul dintre vaccinurile ARN messager (Pfizer sau Moderna) se programează în platforma informatică urmând pașii standard pentru primele doze, iar la administrarea dozei în centrul de vaccinare vor fi înscriși în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) într-o categorie distinctă.

Ulterior, după administrarea dozei a doua, indiferent de tipul de vaccin administrat (Pfizer sau Moderna), pentru această categorie specială de persoane, platforma de programare va genera automat o programare pentru doza 3 suplimentară, la un interval de 28 de zile.

Programarea pentru doza 3 suplimentară se poate vizualiza, anula sau reprograma din platforma RoVaccinare de către fiecare beneficiar.

De asemenea, CNCAV transmite că pentru persoanele cu schemă completă formată din 3 doze, se poate administra doza 4 (booster) la un interval de 180 de zile de la doza 3.

Persoanelor cărora li se administrează aceste doze li se vor putea genera certificate noi din platforma Certificate Covid în care să fie prezentat numărul actualizat de doze administrate.

„Recomandăm persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson să își genereze certificatul digital UE privind COVID-19 înainte de efectuarea dozei de rapel cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, fiindcă valabilitatea certificatelor care au înscrisă cea de a doua doză Pfizer sau Moderna, pe teritoriul României, începe după 10 zile de la data vaccinării”, a mai anunțat CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.