Prețul certificatului de carbon în UE atinge un nivel record, de peste...

Prețul certificatului de carbon în UE atinge un nivel record, de peste 71 de euro

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1806670761">

Prețul de referință european pentru certificatele de emisii de carbon a atins luni un nivel record de peste 71 de euro pe tonă, deși îngrijorările legate de noile blocaje menite să limiteze creșterea infecțiilor cu COVID în Europa ar putea limita creșterile ulterioare, relatează Reuters.

Contractul EUA pentru 21 decembrie a atins un maxim de 71,21 euro pe tonă, atingând un nou record pentru a șasea zi lucrătoare consecutivă.

Vremea mai rece și producția mai mică de energie eoliană din această săptămână au lăsat mai mult loc pentru generarea de combustibili fosili, ceea ce s-ar putea traduce printr-o cerere mai mare de certificate, a declarat analistul Refinitiv Ingvild Sorhus într-un comentariu de dimineață.

„Acestea fiind spuse, având în vedere că Europa este epicentrul pandemiei COVID-19, îngrijorările legate de mai multe măsuri de izolare și de o activitate mai redusă ar putea afecta piețele și, de asemenea, carbonul”, a spus ea, adăugând că perspectivele generale rămân optimiste.

Prețurile ridicate la gaze fac mai rentabil pentru companiile energetice să ardă cărbune, care emite de două ori mai mult dioxid de carbon decât gazul, ceea ce necesită mai multe certificate de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.