Sărbătoare în muzica timișoreană: La mulți ani, Mihai Moldoveanu!

Sărbătoare în muzica timișoreană: La mulți ani, Mihai Moldoveanu!

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Amalia Gaiță

Basistul Mihai Moldoveanu împlinește astăzi 36 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani! Născut în Deva, artistul a dobândit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, dar a apărut pe scenă după ce a început să studieze la Facultatea de Jurnalism din Timișoara.

„Am început să cânt la chitară în clasa a 11-a, trecând la chitară bas în același an. Cântam doar în cameră, în Deva nu am avut nicio trupă. Prima trupă din care am făcut parte a fost trupa Lile din Timișoara, alături de Bogdan Danciu, Bogdan Moraru și Radu Pieloiu. Primul meu concert a fost cu trupa Lile, în Lugoj, orașul în care am copilărit. Am mai cântat apoi ocazional alături de muzicieni de jazz din oraș, precum Sebastian Spanache, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu, Eddie Neumann, Cristina Pădurariu și Sascha Bota. Pentru mine asta a fost o școală foarte bună, și le mulțumesc celor menționați că m-au adus pe drumul cel bun și m-au învățat care e treaba cu jazz-ul și nu numai, având în vedere că eu nu am studii muzicale, am fost mereu autodidact“, spune artistul care cu patru ani în urmă a câștigat premiul de „basistul anului“ din partea Fundației Culturale Jazz Banat.

Mihai Moldoveanu a cântat cu Alexandrina și dordeduh, iar în prezent face parte din JazzyBIT, Urma, Amalia Gaiță, Sunset in the 12th House și Paperjam, alături de care a participat la o serie de festivaluri internaționale cum ar fi Blue Note (S.U.A.), Jarasum Jazz (Coreea de Sud), Hellfest (Franța), Wacken (Germania), Sziget (Ungaria) sau Exit (Serbia).

„Sunt foarte bucuros că noul album JazzyBIT a fost mixat de către John Davis în The Bunker Studio din Brooklyn, New York.


Îl urmăresc pe John ca și basist al trupei Jojo Mayer / Nerve dar și ca producător de ani de zile, și m-am bucurat enorm când am văzut că în 2019 a luat premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental, Brad Mehldau, «Finding Gabriel», album pe care l-a mixat. Când am cântat în New York, am fost într-o seară împreună cu Teodor Pop să vedem Mark Guiliana Jazz Quartet la legendarul club de jazz Village Vanguard. După concert, în drum spre Subway, l-am zărit pe John pe stradă, și mi s-a părut fascinant cum chiar într-un oraș atât de mare poți întâlni pe stradă oameni despre care știi. Nu ne cunoșteam atunci, dar am simțit că ne vom reîntâlni cumva, cândva. Mă bucur enorm că a lucrat la albumul nostru, și abia aștept să-l ascultați și voi“, spunea Mihai Moldoveanu despre cel de-al treilea material discografic al trupei JazzyBIT, Drive, care va fi lansat în curând. Începând de anul trecut, Mihai Moldoveanu a pus bazele atelierului de mentenanță pentru chitare „Break a String”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.