Scandal la Târgul de Crăciun din Timișoara. Comercianți cu vechime, excluși de...

Scandal la Târgul de Crăciun din Timișoara. Comercianți cu vechime, excluși de pe listă

3
DISTRIBUIȚI

Val de nemulțumiri, luni, la sediul Casei de Cultură a Municipiului, după anunțarea listei comercianților acceptați să-și vândă marfa la Târgul de Crăciun.

Micii afaceriști se plâng că lista a fost postată vineri, 12 noiembrie, la ora 18.08, pe pagina de Facebook a instituției, în condițiile în care nu toți comercianții au cont pe rețeaua de socializare. Azi, între orele 10 și 16, se pot depune contestații, astfel că aproximativ 40 de persoane au mers la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara să-și spună păsul.

Cosmin Aiacuboaei a declarat pentru PRESSALERT.ro că s-a înscris deoarece deține un parc de distracții.

„Locul pentru parcul de distracții s-a dat în urmă cu o lună, deși nu era făcut anunțul, persoana respectivă a dat anunț în ziar că angajează personal. Punând mai puține cabane nu se vor înghesui oamenii în contextul pandemic? Sunt firme din Deva care au luat trei căsuțe și altele din Timișoara care nu au prins loc. Nu e normal ca fiind un singur loc să fie licitație? Scopul instituțiilor de stat e să aducă bani la buget. Cum poți să-i dai unei firme din Serbia 2.000 de metri pătrați pentru patinoar și locuri de joacă? Vom merge și la primărie, ei nu ne-au zis criteriile clar de la început. Am investit câteva sute de mii de euro în acest domeniu și stau cu echipamentele blocate, dar plătesc impozite”, ne-a spus, revoltat, timișoreanul Cosmin Aiacuboaei.

Steliana Dinu este din Sinaia, iar de zece ani participă la târgurile de Paște și de Crăciun cu produse de artizanat din lemn și ceramică, organizând chiar și acțiuni umanitare. Acum a fost exclusă.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Conform regulamentului, au spus că promovează tradițiile românești. Lista a fost anunțată pe Facebook, nu online cum era normal, cum am depus actele. Lista s-a afișat pe Facebook vineri, la ora 18,08, iar contestațiile trebuie depuse fizic, luni, între orele 10 și 16. Eu nu am Facebook, noroc că m-au anunțat colegii. Dintre firmele admise, cred că 40 sunt cu mâncare. Am fost executată în stil mafiot. Un coleg a fost acceptat cu curele din piele și altcineva cu creme. Acesta este târgul de Crăciun? Eu am două chioșcuri de artizanat la Peleș”, ne-a spus Steliana Dinu din Sinaia.

În replică, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Camelia Mingasson, ne-a răspuns: „curele de piele… vine omul acela de când e târgul.


Nu e hotărârea mea câte căsuțe sunt. S-a redus numărul de căsuțe de la 96 la 46 din motive pandemice și pentru că sunt și terase în centru deschise până la 31 decembrie. Cu mâncare gătită sunt cinci căsuțe”.

Întrebată de ce a fost comunicată doar pe Facebook lista, Camelia Mingasson a răspuns că instituția nu are pagină web, se lucrează la ea în clipa de față.

„Casa de Cultură nu are site, lucrăm la site, am rugat colegii mei să pună și pe grup. Era clar că dacă vor fi jumătate dintre căsuțe, vor exista comercianți nemulțumiți. Nu trăim vremuri normale, nu e ca acum doi ani. Unii sunt nemulțumiți pe bună dreptate și alții pe nebună dreptate”, ne-a mai spus directorul.

PRESSALERT.ro a solicitat Casei de Cultură lista detaliată a comercianților acceptați, cu locațiile și tipul afacerii, însă până la ora redactării acestui material lista nu a fost transmisă.

3 COMENTARII

  1. Voi l-ați votat ..sper încă 8 ani sa fie..sa ma distrez !!! Romani indolenți și nepăsători ..suntem călcați in picioare și spunem “ lasă ca mie îmi merge bine”. De solidaritate s-a auzit?ard oameni in spitale și bolnavi fără caldura..unde ați fost atunci?acum plângeți ca nu faceți bani…IPOCRIȚI !

  2. Sa mai lase și pe alții. Ca era japca pe față ce practicau cu Timișorenii fără pic de jenă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.