Complexul MultipleXity din Timișoara prinde contur

Complexul MultipleXity din Timișoara prinde contur

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul prevede reabilitarea ansamblului exterior al Muzeului „Corneliu Mikloși” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat nucleului creativ din Timișoara.

MultipleXity, atât zona de nord cât și zona de sud, va reflecta tradiția de inovare a orașului și va fi un punct focal pentru ecosistemul de cultură, conform municipalității. La finalizarea proiectului, spațiul va putea fi folosit pentru evenimente și pentru recreere.

„Este important ca patrimoniul industrial al Municipiului Timișoara să fie valorificat și să genereze fluxuri de vizitatori”, au transmis, marți, reprezentanții primăriei.

Cei trei pini maturi vor fi păstrați și li se vor alătura alți 19 arbori. La finalul proiectului de amenajare a spațiului exterior vor fi: 2.408 mp de suprafață pavată cu piatră naturală, 1.012 mp de suprafață vegetală și 857 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene.

Valoarea contractului de execuție scos la licitație este de aproape 2,5 milioane de lei cu TVA inclus, iar lucrările trebuie să fie finalizate în șase luni de la data ordinului de începere a acestora.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre cele mai importante moșteniri ale proiectului de capitală culturală.

Primăria Timișoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023.


Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier – Studio, Dacia și Victoria -, precum și renovarea fostului Spital de Dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural.

Lucrările la ultimele trei obiective – Cinematografele Dacia și Victoria-, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat pentru acestea 22,5 milioane de lei.

De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spațiu expozițional și va fi redat comunității timișorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.