Grindeanu, despre aprobarea bugetului până la finalul anului: „E un semn de...

Grindeanu, despre aprobarea bugetului până la finalul anului: „E un semn de întrebare”. Florin Cîțu: „Nu la coaliție se face bugetul”

0
DISTRIBUIȚI

Vicepremierul PSD, Sorin Grindeanu, se declară sceptic în privința aprobării bugetului pe anul 2022 până la sfârșitul anului: „E un semn de întrebare. Și eu am fost sceptic”.

„E un semn de întrebare… Și eu am fost sceptic că vom putea până în sărbători să-l și votăm (bugetul de stat pe 2022 – n.r.) în Parlament. Mi-aș dori acest lucru. Dacă aceste discuții vor fi mai scurte și vor mulțumi cât de cât fiecare titular și fiecare parte”, spune Sorin Grindeanu.

Liderii coaliției de guvernare se reunesc luni, de la ora 16.00. În cadrul întâlnirii este așteptat ca ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, să prezinte proiectul de buget pe anul 2022.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că schița bugetului va fi prezentată luni, iar propunerea va fi supusă aprobării în Parlament înainte de Crăciun.


„Aprobarea în Parlament, așa cum ne-am asumat, a rămas pentru data de 23 decembrie”, a adăugat Ciucă.

Reprezentanții PNL, PSD și UDMR negociază în aceste zile bugetul pe anul 2022 al guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Cîțu: Nu la coaliţie se face bugetul

Nu în coaliție se face bugetul, spune liderul PNL, Florin Cîțu, după ce vicepremierul Sorin Grindeanu s-a declarat sceptic în privința aprobării bugetului pe 2022 până de sărbători.

„Nu am discutat cu ministrul Finanţelor. Așteptăm bugetul în coaliție şi după aceea o să vedem care este calendarul propus de Guvern. Să știți că nu la coaliţie se face bugetul. În coaliţie vom discuta şi ne interesează să nu fie depăşiţi indicatorii macro (macroeconomici – n.r.) deja agreaţi. Detaliile privind construirea bugetului depind foarte mult de premier, de ministrul de Finanțe. Pe noi ne interesează să fie finanţate proiectele deja începute, ca PNRR să fie susţinut în continuare”, spune Florin Cîţu

Liderul PNL nu exclude convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în luna ianuarie, pentru adoptarea bugetului.

„Astăzi (luni – n.r.) este prima discuţie. Sunt sigur că există resurse şi capacitate în Guvern pentru a finaliza bugetul. Noi suntem aici până pe 23 decembrie. Dacă e nevoie, sunt sigur că Parlamentul lucrează şi după 25 decembrie”, conchide Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.