HALUCINANT ITPF Timișoara nu are ”date certe cu privire la numărul migranților...

HALUCINANT ITPF Timișoara nu are ”date certe cu privire la numărul migranților depistați că au trecut frontiera de stat”. Chestorul Giurea a ”umflat” statisticile

3
DISTRIBUIȚI

Haos total la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – instituția nu avea un număr clar al migranților depistați sau care au avut tentative de a trece ilegal frontiera de stat, se arată în raportul Corpului de Control al MAI. Aceștia au constatat că în toate rapoartele apare faptul că s-au luat măsuri de prevenire a intrării în țară a grupurilor de migranți, folosindu-se expresia ”au fost depistate timpuriu” încă de pe teritoriul Serbiei. De altfel, chestorul Tiberiu Jim Giurea, cel care conduce ITPF Timișoara, a făcut din aceste ”blocade” pe fâșia verde o adevărată carte de vizită a sa, lăudându-se cu acestea oricând avea ocazia.

Corpul de control a verificat materialele de analiză și a adunat cifrele din acestea, comparându-le cu cele din raportul de informare întocmit de inspectorul șef al ITPF Timișoara, chestorul Giurea. Surpriză – datele erau diferite, cele prezentate de șeful structurii fiind ”umflate”.


”Din cumularea datelor din sintezele zilnice raportate de CZCIA Timișoara la DGMO a rezultat că în primele 10 luni ale anului 2019 au fost depistate în trecere  sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat un număr de 518 persoane, majoritatea la frontiera româno sârbă, cifră care diferă de asemenea de cea prezentată de către inspectorul șef în cuprinsul raportului de informare (539 persoane). În concluzie, la nivelul ITPF Timișoara nu se dețin date certe cu privire la numărul migranților depistați că au trecut frontiera de stat sau aflați în tentativă de trecere frauduloasă și nici cu privire la numărul exact al celor care au fost ”depistați timpuriu” conform terminologiei utilizate la nivelul unității”, se arată în raport.

Verificările Corpului de Control al MAI au arătat și faptul că în cazul ”depistărilor timpurii” nu se știe dacă este vorba de grupuri distincte sau de același grup care a fost împiedicat de mai multe ori să intre în România, iar analizele ”nu oferă o imagine concludentă asupra valorilor reale a presiunii migraționiste” în zona graniței cu Serbia. Asta în condițiiile, în care s-a constatat că Giurea a dat dovadă de ”lipsă de flexibilitate și adaptare a măsurilor de supraveghere a frontierei aspect demostrat și de repartizarea fixă a dispozitului”.

Tot acest haos statistic și lipsă de flexibilizare a măsurilor de pază a frontierei externe a Uniunii Europene s-au suprapus peste măsurile dispuse de chestorul Giurea care au dus la deconspirarea operațiunilor DIICOT din zona de frontieră.

3 COMENTARII

  1. Adjunctul Iliuta ce face ? Mai trece pe la birou ? Dar doamna ? Sau e pe santier sa mai termine o casa daca tot ia bani de chirie de la MAI ? Domna ? E tot la frontiera ?

  2. Halucinante sunt penibilitățile ce vă sunt livrate, pentru a fi trimise în online, de către aceleași putori, aspirante la funcția chestorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.