Politehnica joacă la Giurgiu în ziua Centenarului, fără câteva piese de bază....

Politehnica joacă la Giurgiu în ziua Centenarului, fără câteva piese de bază. Nicu Croitoru: „Va fi un joc mai greu”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

Politehnica Timişoara are parte mâine de o sărbătoare de 100 de ani cu o deplasare complicată în Liga 2. Alb-violeţii joacă ultima partidă a anuluiat în fief-ul Astrei, grupare cu probleme în birouri, dar care a făcut în runda trecută o surpriză mare, învingând candidata la promovare „U” Cluj. Mai mult, antrenorul Nicolae Croitoru nu va putea miza la Giurgiu pe câteva nume importante.

Partida cu FC Argeş, în urma căreia Poli a fost eliminată greu din Cupă, la lovituri de departajare, a lăsat urme serioase în lotul nu foarte numeros al timişorenilor. Cristi Scutaru nu a putut fi recuperat după accidentarea suferită la începutul reprizei a doua cu piteştenii şi va lipsi trei săptămâni. Mai mult va sta Cosmin Bîrnoi, care a intrat pe parcurs, iar un alt titular din partida de miercuri – Tavi Ursu – e suspendat după ce a fost eliminat.


În aceste condiţii lotul bănăţenilor a fost completat cu tineri. Pe lângă Răzvan Prodan, care nu a prins „foaia” la ultimele jocuri, au fost înregimentaţi noi puşti din generaţia 2004. Fundaşul Cosmin Huminic şi mijlocaşul Ervin Bakoş – de la Politehnica U19 – fac deplasarea cu Mera şi compania.

„Sigur va fi un joc mai greu. Pe e de o parte, ei au reuşit surpriza etapei şi au reuşit să câştige la Cluj. E o echipă bună, o echipă de jucători tineri, dornici de afirmare. Joacă împreună de ceva timp, şi la juniori, apoi şi la Liga 3 şi au crescut foarte mult. Nu doar la Cluj au făcut o surpriză, au avut rezultate pozitive şi în alte partide, la Steaua au făcut 1-1. Au pierdut greu cu Petrolul. Pe de altă parte, noi, care sperăm ca până la ora jocului să reuşim să ne recuperăm din punct de vedere fizic…”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu la Giurgiu. Preconizez că o să fie la fel, un meci ca şi miercuri, de luptă. Suntem un pic cam consumaţi după meciul cu Argeş, dar sperăm să fim recuperaţi până la ora jocului”, a precizat Adrian Zaluschi.

Partida Astra – Poli se dispută mâine, 4 decembrie, chiar în ziua Centenarului Politehnicii, de la ora 12.00 (netelevizat), în runda a 16-a a Ligii 2, ultima din acest an. Echipa gazdă e pe poziţia 18 şi are doar cinci puncte, dar ar fi fost un duel de clasament dacă nu ar fi fost depunctată cu 14 puncte pentru neregulile financiare. Timişorenii au acumulat 17 puncte şi sunt pe locul 15.

Centenarul va fi marcat şi printr-un eveniment special transmis mâine pe pagina de Facebook a Universităţii Politehnica Timişoara, începând cu ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.