Trei călători, prinși la frontiera de vest cu certificate COVID-19 aparținând altor...

Trei călători, prinși la frontiera de vest cu certificate COVID-19 aparținând altor persoane

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1719163466">

Poliţiştii de frontieră din Timiș au depistat doi cetățeni din Bosnia-Herțegovina şi un român care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane sau erau false.

Luni, în jurul orei 12:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni din Bosnia-Herțegovina, aflaţi într-un autoturism marca Volkswagen.

La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate aparțin altor persoane.

Și la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, polițiștii de frontieră au depistat un tânăr român în vârstă de 19 ani, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităților la frontieră pe sensul de intrare în țară, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România.

În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat faptul acesta este invalid, cetățeanul român recunoscând că acesta este fals.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  fals și uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și fals privind identitatea urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.