Consilierul local Roxana Iliescu îl critică pe primar că-și asumă munca altora

Consilierul local Roxana Iliescu îl critică pe primar că-și asumă munca altora

3
DISTRIBUIȚI

„Pe lângă proiectele fostului primar Robu, mai nou, primarul Fritz își asumă cu nonșalanță și munca aleșilor locali”.

Afirmația îi aparține consilierului local Roxana Iliescu de la Pro România, care spune că primarul orașului își asumă un proiect pe care ea l-a promovat în luna iulie.

„Unul dintre motivele pentru care cred că a fost votat primarul Fritz este faptul că timișorenii au avut încredere că pun în fruntea primăriei un om corect, având în vedere și naționalitatea acestuia. Dar… printre altele, un om corect nu își asumă munca altuia, cum ar fi proiectul «Deschideți curțile școlilor»! Astăzi, având pe ordinea de zi acest proiect, am fost consternată să observ faptul că inițiator apare primarul. În realitate, ideea acestui proiect a fost a societății civile reprezentată de mai multe asociații reprezentative ale elevilor și părinților, personal aflând de acest proiect de la Antonia Pup. Crezând cu tărie în oportunitatea unui astfel de proiect, m-am pus pe treabă și am făcut demersurile necesare la PMT în data de 20 iulie, depunând Nota de fundamentare și Regulamentul aferent.


Este adevărat faptul că ulterior, după înregistrare conform normelor și după ce am făcut publică această inițiativă s-a dovedit că și colega consilier Rodica Militaru lucrase la un Regulament similar, fără însă a demara procedura oficial la primărie. Din acel moment, deși regulamentar eram inițiatoare, mi s-a părut firesc și în interesul tuturor, să colaborăm și să integrăm viziunea/munca amândurora”, a scris Roxana Iliescu.

Consilierul local a mai transmis că acest lucru s-a întâmplat „până să vină cavalerul Fritz și să-și asume munca noastră! (am dezbătut cu colega Militaru fiecare articol din Regulament în parte într-o ședință de lucru și totodată am susținut împreună proiectul în întâlnirea avută cu directorii unităților de învățământ cărora li se aplică în primă fază acest proiect)”.

Roxana Iliescu se așteaptă ca Dominic Fritz să remedieze situația.

„Nu mă interesează dacă doamna Militaru din motive personale dorește să-și cedeze munca pe acest proiect, dar eu nu sunt dispusă să accept o asemenea atitudine. Drept urmare, sunt nerăbdătoare sa văd cum primarul Fritz va remedia această situație! P.S. Sigur că, dincolo de cele menționate mai sus, mă bucur foarte mult că în sfârșit, după atâtea luni, acest proiect ajunge pe masa consilierilor care, în mod cert, vor crede în oportunitatea deschiderii curților școlilor pentru copiii și elevii din Timișoara!”, a mai transmis Roxana Iliescu.

Proiectul va fi supus la vot în ședința Consiliului Local Timișoara, care va începe la ora 17.

Unitățile de învățământ care vor beneficia de această facilitate sunt: Colegiul Bănățean, Colegiul „Loga”, Colegiul „Coandă”, Colegiul Economic, Colegiul „Ungureanu”, Liceul „Calderon”, Liceul „Vidu,” Liceul „Moisil”, Liceul Sportiv „Banatul”, Liceul Energetic, Liceul de Industrie Alimentară, Liceul Auto, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul de Silvicultură și Școala Gimnazială nr. 7.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. De la primul până la ultimul pas, acesta a fost un proiect USRPLUS, încă din parlament, prin Tudor Pop, președintele comisiei de tineret și sport.

    Doamna Iliescu, la fel ca de extrem de multe ori, aruncă cu noroi în munca altora, ăși arondă merite care nu sunt ale ei și caută moduri de a fura proiecte… E cam penibil

  2. Partidul de,, oameni tineri care nu au mai făcut politică ” este condus de pensionara comunistă Militaru. Mai mincinoși ca Usr-iștii nu există!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.