„Vis împlinit”, film despre contribuția arhitectului Mihai Botescu la peisajul arhitectural al...

„Vis împlinit”, film despre contribuția arhitectului Mihai Botescu la peisajul arhitectural al Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Sala multifuncțională  a Consiliului Județean Timiș va găzdui joi, 9 decembrie, de la ora 17:30, un eveniment de excepție – prezentarea în premieră a filmului „Vis împlinit. Mihai Botescu”, realizat de filiala timișeană a Ordinului Arhitecților din România. Primul dintr-o amplă serie de prezentări ale unor personalități din galeria  arhitecților timișoreni, „Poretret Vertical – arhitecți în memoria orașului”, filmul reiterează contribuția arhitectului Mihai Botescu la peisajul arhitectural al Timișoarei.


El este cel care a proiectat cunoscute edificii timișorene precum secția de politraumatologie „Casa Austria”, și cea de ortopedie a spitalului județean, restaurantul „Grădina Bănățeană”, Biblioteca Centrală Universitară, numeroase edificii de cult, ori a conceput proiecte ale unor lucrări de restaurare în zona de patrimoniu a orașului, unele distinse cu premii ale Uniunii Arhitecților din România. Deopotrivă pasionat fotograf, arhitectul Mihai Botescu a realizat unul din cele mai frumoase albume de prezentare ale arhitecturii Timișoarei, în colaborare cu un alt remarcabil arhitect, Mihai Opriș.

Realizat de cineaștii Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, filmul face parte dintr-o inițiativă a OAR, care dorește să imortalizeze în acest mod istoria arhitecturii din această parte a țării.

Accesul la eveniment se va face respectând normele de protecție împotriva coronavirusului, așa cum specifică legislația în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.