Zi de sărbătoare pentru solistul formațiilor Implant pentru refuz și Blazaj, Octavian...

Zi de sărbătoare pentru solistul formațiilor Implant pentru refuz și Blazaj, Octavian Horvath

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Năluca

Octavian Horvath „Vita“, solistul trupelor Implant Pentru Refuz şi Blazzaj, o figură binecunoscută a muzicii timişorene, împlineşte astăzi 48 de ani, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”

Artistul s-a născut în 6 decembrie 1973 la Sânnicolau Mare şi şi-a început cariera de artist în formaţiile Psycho Pampers şi Atomic Crunch.

Pe lângă binecunoscuta sa carieră ca „frontman” al trupelor Implant pentru Refuz și Blazzaj, de-a lungul anilor „Vita“ s-a implicat într-o serie de alte proiecte care au bucurat urechile melomanilor din întreaga țară. Anul trecut, artistul a făcut parte din trupa creată pentru a celebra Centenarul Universității Politehnica Timișoara, proiectul ROCKing, din care mai fac parte Mircea Baniciu, Călin Pop, Tiberiu Bako, Teodor Pop și Valentin Potra și a fost coordonat de realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriș.

„Am ajuns să stuidez la Politehnică deoarece am făcut un liceu real, mate – fizică.


Și pe vremea aceea când am dat eu la Poli, în 1992, era singura opțiune. Cea mai memorabilă amintire din studenție este un bal al bobocilor de la Arhitectură. Undeva prin 1993 sau 1994, dacă îmi aduc bine aminte. Am cântat cu formația Psycho Pampers la acel bal. A fost un bal deosebit care a ținut trei zile și trei nopți. A fost organizat de cei de la arhitectură împreună cu prietenii lor care erau de la arte, de la muzică, de la hidro unde eram eu. A ieșit un bal de pomină astfel încât după acel, bal facultatea n-a mai putut să țină bal doi – trei ani pentru că s-a supărat conducerea facultății. Balul s-a ținut jos în Clubul Construcțiilor și nu le-a plăcut …deși am pus toate lucrurile înapoi. Am dus până și pala de la elicea din curte care era băgată prin geam în clubul construcțiilor și oamenii puteau să sară de pe acea pală în public în timpul concertului…ca de pe o trambulină. Mai sunt povestiri din facultate. Erau foarte faine și Studentfest-urile și Festivalul Underground. Era o efervescență și o dorință de concerte și evenimente culturale foarte mare“, a povestit „Vita” despre anii săi de studenție.

În cursul acestui an, artistul a lansat setul înregistrat sub numele de 150 Stoka pentru festivalul Psihodrom, melodiile sale din acest proiect find incluse și pe compilațiile lansate de echipa Psihodrom.

Artistul face parte din 1995 din componența formației Implant Pentru Refuz, care a lansat albumele Implant pentru refuz – 1996, Permis postsinucidere – 1997, Culori – 1999, Oameni fără fețe – 2001, Monolith – 2007, Otheroot – 2009, Cartography – 2015, Acustic (Live@Unirii5) – 2016 și Sub Radar – 2019, iar alături de cei de la Blazzaj a lansat discurile „Atenție Blazzaj“ – 1999 și „Macadam“ – 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.