CJ Timiș, planuri pentru un „parc tematic inovativ”, cu piscine și zone...

CJ Timiș, planuri pentru un „parc tematic inovativ”, cu piscine și zone de agrement, în apropiere de Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă nu a reușit, în anii trecuți, să realizeze un aqua-park în comuna Dudeștii Noi, unde a fost mulți ani primar, liderul Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat, joi, că nu a renunțat la idee.

Alin Nica a spus, în cadrul prezentării proiectului de buget al județului, că instituția pe care o conduce începe demersurile pentru realizarea unui Parc tematic inovativ.

„Lucrăm la concept, am identificat zona de lângă Timișoara unde vom investi zeci de milioane de euro.


Am depus această idee pe programul de cooperare transfrontalieră România-Ungaria. Anul acesta alocăm 600.000 de lei pentru consultanță, studiul de prefezabilitate și cel de fezabilitate”, a declarat, joi, liderul administrației județene.

Parcul tematic inovativ va include zone de agrement, relaxare, recuperare medicală, piscine și multe altele.

„Vrem să facem un parc de anvergura Euroregiunii, care va avea funcțiuni multiple și va fi bine conectat la drumurile din județ. Ne gândim inclusiv la componenta medicală de recuperare, și pe parte fizică și psihică. Având în vedere surmenajul modern, e bine să existe un asemenea loc cu spații de cazare, unde să uiți de probleme câteva zile. Vom începe proiectul pe module. Vom avea o parte de tehnologie, luăm în calcul realizarea unui planetariu”, ne-a declarat Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.