Colterm anunță că a trimis echipe pe teren pentru a crește temperatura...

Colterm anunță că a trimis echipe pe teren pentru a crește temperatura în saloanele spitalelor

0
DISTRIBUIȚI

Pacienții tremură de frig în unele spitale din Timișoara care sunt racordate la Colterm.

În ultimele zile, mai multe persoane s-au mobilizat și au cumpărat zeci de pături și pilote pentru Maternitatea Odobescu, dar și pentru Clinica de Oncologie din subordinea Spitalului Municipal.

Colterm a trimis trei echipe pe teren pentru a lua măsuri ca temperatura să crească în saloanele unităților sanitare racordate la compania de termoficare.

Directorul Colterm, Cristian Mîțu, ne-a declarat că societatea încearcă să ridice temperatura la toate spitalele, echipele sunt pe traseu, iar temperatura de plecare a agentului termic va fi de 43-43 de grade.

Întrebat cu câte grade va crește efectiv temperatura în saloane, Mîțu a evitat inițial un răspuns direct, spunând că „depinde cât de izolată e clădirea, dacă sunt înlocuite geamurile”, ca apoi să recunoască faptul că pacienții vor avea 1-2 grade în plus față de ce beneficiază acum.

„Mă alătur demersurilor făcute de societatea civilă și am donat în seara aceasta 20 de plăpumi la Maternitatea Odobescu, unde temperatura în saloane nu trece de 18 grade Celsius, la etajul doi, unde sunt mămicile care tocmai au născut! Știu că este doar o picătură în marea necesarului în situația în care am ajuns din cauza deciziilor proaste luate de administrația Fritz, dar am simțit că nu pot să stau deoparte! Singura întrebare, poate retorică, este de ce nu îl vedem și pe Fritz turnând o astfel de picătură în oceanul de nevoi creat tocmai de el?!”, a transmis, vineri seara, consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România.

La Maternitatea Bega nu sunt deocamdată probleme cu căldura furnizată de Colterm, ne-a spus directorul Marius Craina.


Oricum, prin mobilizarea societății civile, aici se va instala în curând o centrală pe gaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.