Consilierul local Roxana Iliescu: la Colterm se ard pământ și bolovani în...

Consilierul local Roxana Iliescu: la Colterm se ard pământ și bolovani în loc de cărbune

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-876543578">

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România a dezvăluit, joi, ce se arde în această perioadă la societatea de termoficare: pământ și bolovani în loc de cărbune.

„Cam asta se «arde» la Colterm și nu prea cred că de vină sunt nici vechea administrație și cu atât mai puțin creșterea prețului la gaz!”, a transmis consilierul local într-o postare pe Facebook.

Roxana Iliescu reamintește că city-managerul Matei Creiveanu se plângea de costul ridicat al căldurii și apei calde când estima o cheltuială de maxim 850.000 de lei pe zi (cărbune și gaz), un cost mult mai mic decât cel plătit acum de Colterm.

„Prin urmare, de ce ne costă aproximativ două milioane de lei/zi căldura și apa caldă și nu cât aproxima Creiveanu? Pentru că băieții ăștia au eșuat lamentabil inclusiv în negocierile cu furnizorii de cărbune! Față de principalii furnizori de cărbune ai Colterm au avut cea mai «potrivită» abordare: pe cei de la CE Oltenia i-au dat în judecată în decembrie 2021 pentru nerespectarea graficului de livrări, în contextul în care au o datorie uriașă de achitat acestora. Adică pe lângă faptul că nu sunt gospodari și nu și-au făcut stoc de cărbune încă din vară, nici măcar nu au cea mai elementară și de bun simț gândire de oameni de afaceri: au dat în judecată pe cineva la care au datorii… și mai vor să le fie livrat cărbune! În plus, pe cei de la AMV Style din căpușe și hoți nu i-au scos…”, este de părere Roxana Iliescu.

Consilierul municipal mai declară că la Colterm s-a livrat mai mult pământ și bolovani decât cărbune.

„Acum, aceleași minți luminate, nu știu cum să se milogească în fața acestor furnizori, să-i determine totuși să mai aducă cărbune, pentru că ce a venit între timp este în mare parte o mizerie! Între timp, licitații peste licitații câștigate inclusiv de firme care aduc mai mult pământ și bolovani decât cărbune, cu camioanele… Consecința? Prin comparație, dacă în 2020 aveam pe o zi un consum de gaz (media) = 2.600 Nmc/h, pentru arderea a 1.056 tone cărbune (cu o putere calorică de 1600/1700 KCal), la ora actuală, în mod absolut halucinant avem consum de gaz DUBLU (medie) = 5.200 Nmc/h pentru arderea aceleiași cantități de cărbune, culmea, declarat la o valoare calorică chiar mai mare! Ce înseamnă asta? Simplu… consumăm în draci gaz, mult mai mult decât ar fi necesar, pentru arderea pământului și a bolovanilor!!! De distrugerea echipamentelor și chinul oamenilor din Colterm care trebuie sa facă față acestei situații, nu mai zic…! Spuneți voi, acum, pentru toată situația prezentată mai sus, tot vechea administrație e de vină?! Tot creșterea prețului la gaz e cauza lipsei stocului de cărbune și a eșecului lamentabil în negocierile cu principalii furnizori de cărbune?! PS: astăzi, în CET Sud sunt aproximativ 5.000 tone de pământ, bolovani și cărbune, în contextul în care consumul zilnic este de 1.600/1.700 tone cărbune (necesarul ar fi de aproximativ 2.300 t/zi cărbune)”, a mai transmis Roxana Iliescu.

1 COMENTARIU

  1. Astăzi primarul Fritz a platit gazul pentru o factura din anul 2014 .
    Este posibil asa ceva ? Unde sau dus banii din 2014 si pana in 2014 .
    Pe tot felul de contracte fictive cu tot felul de furnizori panarama cu preturi umflate si servicii supraevaluate de pe vremea foștilor primari se stie care au fost 15 ani in urma .
    Organele ce fac . Nu am vazut descinderi la Colterm sa se ia la puricat contractele achitate si din bani publici , subvenții, in care puzunare sau scurs . Aici Nu i grup infracțional organizat?
    Bine ca anchetam drogatii iara Timișorenii nu au căldura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.