Viceprimarul Lațcău acuză guvernul pentru cea mai recentă creștere a prețului gazului:...

Viceprimarul Lațcău acuză guvernul pentru cea mai recentă creștere a prețului gazului: „Am ajuns să plătim 800 de lei pentru ce anul trecut plăteam 100” UPDATE Fritz: Azi am plătit gaz consumat în 2014

1
DISTRIBUIȚI

„Cineva să plafoneze prostia guvernului Ciucă! Am ajuns să plătim 800 ron pentru ce anul trecut plăteam 100 ron”, a transmis, joi, Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei.

Edilul a mai precizat că, după patru luni în care Timișoara și cam toate orașele mari din România au urlat că prețurile la gaze explodează necontrolat și bâlbele guvernului riscă să bage economia în groapă, guvernul mai distruge piața energiei odată.

„Rezultatul plafonării pieței energiei îl vedeți foarte clar mai jos, prețul s-a dublat. De la 400 RON/MWh am ajuns la 800. În trei zile. Ordonanța de ieri cu plafonarea exceptează termoficările de la plafonare, deci exact cei mai vulnerabili consumatori nu sunt sprijiniți. Costurile pentru gaz pe lună de iarnă au trecut de la 20 de milioane de lei la 100 de milioane. Acest cost acoperă doar 20% din energia produsă, diferența fiind produsă pe bază de cărbune în trei cazane, costurile acestea nu intră în costurile pentru gaz precum nu intră nici restul costurilor de producție și funcționare”, a mai spus Lațcău într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

UPDATE Primarul Dominic Fritz a comunicat și el, tot pe calea rețelelor de socializare, pe tema Colterm.


Acesta reamintește datoriile lăsate de fosta administrație.

„Astăzi am plătit rata lunară de 1,7 milioane de lei pe care Primăria o are datorie către EON, pentru gazul consumat în 2014. Da, gazul consumat de COLTERM acum 8 ierni. «Nota de plată» trebuie achitată în fiecare lună. Scadența de plată e ultima zi a lunii. Neplata ei înseamnă blocarea conturilor Primăriei și executarea întregii sume, adică peste 57 de milioane de lei. Terminăm de plătit gazul pentru căldura și apa caldă din 2014, în 29 decembrie 2023. Povestea este simplă: COLTERM nu a plătit gazul către EON, Primăria a garantat contractul dintre COLTERM și furnizorul de gaz și atunci când nu și-a mai putut recupera banii, EON a dat în judecată Primăria și în 2019 a câștigat definitiv. Primăria nu a respectat sentința și nu a făcut plăți. Ceea ce a dus la penalități zilnice și la creșterea sumei datorate. Am început să facem plăți de abia după ce am preluat mandatul de primar. Am reușit prin negocieri intense să eșalonăm această datorie pe o perioadă de 2 ani și jumătate. Și, acum, lunar, achităm și costul la gaz și penalitățile, pe care ni le-au lăsat fosta administrație. Mai este nevoie să adaug că în toamna anului 2012, Guvernul României a șters cu buretele toate datoriile COLTERM?”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.