O nouă ceartă între „aliați”. Diaconu către Lațcău: „Pentru sănătatea dumneavoastră să...

O nouă ceartă între „aliați”. Diaconu către Lațcău: „Pentru sănătatea dumneavoastră să mai respirați între minciuni și aberații”

2
DISTRIBUIȚI

 

Nicio întâlnire a consilierilor locali fără contre între viceprimarul USR Ruben Lațcău și fostul viceprimar, liberalul Dan Diaconu. La finalul ședinței Consiliului Local Timișoara, care a avut loc, marți după-amiază, în sistem on-line, liberalul Simion Moșiu a atras atenția că aspectul zonei zero a orașului din fața Operei Naționale este deplorabil și i-a cerut arhitectului-șef să ia măsuri pentru remedierea situației.

„De mai multe ori am insistat și fără folos. A fost dată schela de pe fațada Operei, respectiv a Teatrului Național. A trecut, domnule arhitect, Târgul de Crăciun. În partea stângă e un depozit de schelă care are vreo lună jumate. În partea dreaptă e un palet cu resturi de travertin și moloz. Cum ați putea dumneavoastră sau cineva din primărie să convingenți executantul lucrării să elibereze acel spațiu? Eu trec pe acolo și tot la două, trei zile oamenii aceia mă întreabă: „vă place cum arată, domnule consilier”?”, a spus Moșiu.

Consilierul a mai atras atenția că s-au ars proiectoarele care iluminau crucea centrală de pe Catedrala Mitropolitană și că pentru un străin nu se vede cui aparține lăcașul de cult.

Arhitect-șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, a fost de acord că situația este deplorabilă în zona centrală. „Dacă în zona centrală se închiriază domeniul public pentru depozitarea temporară sau organizarea temporară a unor lucrări, ar trebui împrejmuite într-un anume fel sau să le maschezi. Locul acela e un simbol și un land-mark al orașului. Ne străduim să avizăm lucrări de calitate și ne dăm seama că în execuție avem puține pârghii de control. Dacă am avea oameni suficienți să și verificăm fiecare situație din oraș… dar e bine să fim în contact cu realitățile din oraș și să le inventariem din când în când”, a afirmat arhitectul-șef al Primăriei Timișoara, Gabriel Almăjan.

„Totuși, șantierul acesta s-a terminat de două luni. E vorba de clădirea Operei, care are un balcon cu semnificație pentru mulți dintre noi”, a insistat Simion Moșiu.

Colegul său, Lucian Căldăraru, a spus că „trebuie să lăsăm vorba lungă și să acționăm ca atare pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în Timișoara.”

„Când se termină cu șantierul de la Fântâna cu Pești că a fost început de pe vremea lui Robu? Este o rușine să stea acolo șantierul, mâine poimâine vine primăvara, ies oamenii la plimbare”, a spus Căldăraru.

Liberalul a mai atras atenția, la secțiunea de interpelări, că plouă în atelierul mecanic de la Liceul Ferdinand, care este un atelier nou.

Viceprimarul Ruben Lațcău a spus că este de acord că proiectul Operei tărăgănează de prea mult timp.


„Să nu uităm că Opera a stat, practic, dezvelită, aproape trei ani de zile, s-a spart granitul, s-a dat jos și a rămas așa o bună bucată de vreme. Anul trecut, în martie, am început să placăm cu travertin Opera, iar în acest moment fațada principală este finalizată, a fost finalizat și balconul, a fost restaurată și ușa metalică și elementele de piatră de pe balcon. Mai trebuie refăcute treptele cu travertin și finalizată poarta principală cu culoare. După montarea travertinului, care nu se poate face în această perioadă cu temperaturi negative, ușa va primi ultimul strat de culoare, deci undeva în primăvară această lucrare se va încheia, mai sunt aceste două aspecte, poarta și treptele”, a spus viceprimarul USR.

Despre Fântâna cu Pești, Ruben Lațcău a afirmat că este un proiect prost gândit, prost început, acum se lucrează pentru restaurarea elementelor de piatră, iar lucrarea ar trebui finalizată într-o lună.

„Ambele proiecte au fost prost gândite din primărie. Proiectul Operei a fost mestecat și remestecat ani de zile în primărie până când a ajuns în execuție cu defecte și probleme, după cum știți, doar de aia a stat fațada Operei fără plăci ani de zile”, a mai spus Lațcău.

La inițiativa lui Simion Moșiu, vicele a spus că va face o vizită acolo când va ieși din izolare.

„V-aș sfătui, domnule Lațcău, pentru sănătatea dumneavoastră, ca să mai respirați între minciuni și aberații pentru că e greu așa, că minți continuu, să aberezi continuu și să nu poți respira între aceste momente. Atâtea minciuni câte ați putut spune în câteva minute este absolut halucinant din punctul meu de vedere. Pentru reprezentantul unei administrații cu zero proiecte, v-aș sfătui să nu vă mai bateți capul cu proiectele altora”, a fost replica liberalului Dan Diaconu.

„Din păcate, suntem nevoiți cu toții să ne batem capul cu proiectele dumneavoastră. Nu doar eu, ci tot orașul ăsta, toată floarea Timișoarei”, i-a răspuns Ruben Lațcău.

Dialogul a continuat. „Vorbiți de ani de zile în care fațada Operei a stat decopertată, păi ce minciună e asta?”, a spus Diaconu. Viceprimarul a încheiat discuția și ședința spunând: „vă doresc multă sănătate, domnule Diaconu”.

2 COMENTARII

  1. Deci omul are covid și tu îi zici așa ceva? Cum să fii așa o jigodie Diaconule. Credeam că nu erai așa o jecmăneală de politician, dar m-am înșelat……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.