Prima scumpire resimțită în 2022 de timișoreni. Se majorează prețul călătoriilor cu...

Prima scumpire resimțită în 2022 de timișoreni. Se majorează prețul călătoriilor cu STPT

6
DISTRIBUIȚI

Anul Nou vine cu mai multe scumpiri pentru timișoreni. Se majorează impozitele și unele taxe locale, facturile abonaților Colterm și tarifele pentru transportul în comun. De asemenea, și prețul pentru serviciile de salubritate a fost indexat recent cu rata inflației.

De luni, 3 ianuarie, când se redeschid chioșcurile STPT, călătorii vor cumpăra biletele cu patru lei, în loc de 2,5 lei, cum erau obișnuiți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPT, Cosmin Bradu, persoanele care încă mai au bilete cumpărate cu 2,5 lei le pot folosi fără probleme.

Tariful pentru un abonament general era 93 de lei din data de 15 iulie 2009.

De asemenea, prețurile pentru abonamente și bilete s-au aplicat începând cu data 1 mai 2018, iar biletul unic, care este valabil 60 de minute, înlocuiește biletul pentru o călătorie de 2,5 lei.


Acesta va costa patru lei.

 

Noile tarife ale STPT de la 1 ianuarie 2022 sunt următoarele:

Bilet unic (valabil 60 minute, pe toate mijloacele de transport public) – 4 lei;

Legitimații de 1 zi (valabile pentru toate mijloacele de transport public) – 15 lei;

Abonament 1 linie pentru 30 zile – 100 lei;

Abonament 1 linie expres pentru 30 zile – 115 lei;

Abonament general 30 zile – 130 lei;

Abonament general agent economic nominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile)- 200 lei;

Abonament general agent economic nenominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile) – 250 lei;

Abonament general anual – 1.100 lei.

6 COMENTARII

  1. Prin creșterea prețului ce se aduce nou….mijloace in care intra frigul mai tare,șoferi care vorbesc la telefon,care înjură, care conduc haotic ….controlori ce nu isi fac treaba dar care isi asteapta salariie….sunt suficiente argumente de,, las ca merge si asa ca restul sunt prosti ,,.Oare cum sa ne putem compara cu un adevărat oras european…cu ce argumente.

    • Așa le trebuie,au votat useristi,acum aveți useristi,,,mai știu o idioata de asistență med.,de la un spital ,care după ce le a mărit salariul , socialiștii, îi vorbea de râu de mama focului..mă întreb câtă prostie poate fi in capul unor oameni încât să voteze reprezentanții unui partid cuapucaturi extremiste,antinaționale,cu părintele și părintele și habarniști cât încape… ..l ați votat fiindcă e Neamț,iată rezultatul,atât la primăria Tm ,cât și la președinție..ați preferat străinii in locul românilor patrioți..vă meritați soarta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.