Sfârșit de ianuarie cu două premiere la Teatrul Maghiar din Timișoara

Sfârșit de ianuarie cu două premiere la Teatrul Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Petru Cojocaru

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” încheie această lună cu două premiere, musicalul „Csaba drops” (Totul se va schimba), o premieră absolută scrisă și compusă exclusiv pentru teatrul timișorean, și inaugurarea unui parteneriat cultural de lungă durată cu teatrul de păpuși „Kabóca” din Veszprem, unul din cele mai importante teatre de păpuși și animație din vestul Ungariei.

Prima premieră va avea loc joi, 27 ianuarie, de la ora 19:00, în sala mare a teatrului, cu spectacolul „Csaba drops” scris și regizat de Tasnádi-Sáhy Péter, iar următoarea reprezentație va avea loc în data de 12 februarie. Pornind de la ideea unei reclame de televiziune, povestea este o incursiune în lumea consumatorilor şi al absurdităţii societăţii de consum excesiv, ca să ajungă la un final neaşteptat, de-a dreptul bizar, dacă nu chiar științifico-fantastic. „Viața este o luptă continuă, lumea este inexplicabilă și nicăieri nu există  un panaceu care oferă o soluție tuturor relelor – spun cei care nu au participat încă la summit-ul cosmico-karmic al firmei Intermegagigaterrawonder SRL. Dar acum ei vă oferă soluția. Dacă o încercați, totul se va schimba!” sunt câteva detalii oferite în avanpremieră. Parteneri ai regizorului Tasnádi-Sáhy Péter pentru realizarea acestui spectacol au fost compozitorul Cári Tibor, coregrafa Baczó Tünde și scenograful Albert Alpár, iar   din distribuție fac parte actorii Tokai Andrea, Borbély B. Emília, Czüvek Loránd, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Kiss Attila, Molnos András Csaba, Tar Mónika, Aszalos Géza, Vadász Bernadett, Lajter Márkó Ernesztó, Magyari Etelka, Lőrincz Rita și Mátyás Zsolt Imre.

În data de 29 ianuarie, de la ora 18,00, sala Studio găzduiește cea de-a doua premieră, spectacolul de păpuşi „Cenuşăreasa”.


Cunoscuta poveste a fost montată de regizorul Sramó Gábor, în coproducție cu Teatrul de Păpuşi „Kabóca” din Veszprem. Din echipă au mai făcut parte dramaturgul Szántó Viktória,  scenografa Bodor Judit și compozitorul Lászlóffy Zsolt. Cu ajutorul păpușilor și a actorilor păpușari Balló Helga, Lukács-György Szilárd, Vass Richárd și Mihály Csongor spectacolul reia, cu umor, basmul care istorisește destinul fetei frumoase cu pantoful de aur, unde cei buni merită o răsplată demnă, iar cei răi sunt pedepsiți. Următoarele reprezentații vor avea loc în 30 ianuarie, 4 și 28 februarie. Biletele sunt disponibile la Casieria Teatrului sau pe platforma www.biletmaster.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.