Trei jucători de la SCM Timişoara, în lotul „Stejarilor” pentru pregătirea startului...

Trei jucători de la SCM Timişoara, în lotul „Stejarilor” pentru pregătirea startului Rugby Europe Championship 2022

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM RUGBY Timisoara -Oficial / Facebook

SCM Rugby Timişoara are trei reprezentanţi la început de an în lotul naţionalei de rugby a României. Gabriel Rupanu, Vlad Neculau şi Ciprian Chiriac vor merge în cantonamentul „Stejarilor” pentru pregătirea primelor jocuri ale anului din Rugby Europe Championship.

Cei trei rugbişti de pe Bega vor fi prezenţi la reunirea lotului naţional pe 15 ianuarie.


Alături de alţi 28 de sportivi selecţionaţi de pe plan intern şi din Italia. În cea de-a doua parte a pregătirii se vor alătura şi jucătorii care evoluează în Franţa. Pilierul Ciprian Chiriac, jucătorul de linie a treia Vlad Neculau și mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu sunt cei care au fost selecţionaţi de această dată din Banat. Spre finele lui 2021 naţionala a folosit uneori în meciuri doar un jucător de la SCM Timişoara, în speţă pe Gabriel Rupanu.

Rugby Europe Championship e o competiţie care contează pentru calificarea la Mondialul din 2023. Primul joc al României va fi cu Rusia, pe 5 februarie, de la ora 14.30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Pe 12 februarie în aceeaşi locaţie adversara va fi Portugalia. „Stejarii” se află pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship, ediția 2021, ceea ce asigură calificarea directă la Cupa Mondială. Primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obțin calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, în timp ce echipa aflată pe locul 3 va intra în recalificări pentru a obține biletul la competiția din Hexagon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.