Trei unități școlare din Timișoara sunt 100% în online. Situația testărilor COVID...

Trei unități școlare din Timișoara sunt 100% în online. Situația testărilor COVID și a vaccinărilor în școli

0
DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, trei unități de învățământ din orașul nostru au trecut activitatea online în totalitate.

Este vorba despre Liceul Teoretic Baptist, unde DSP monitorizează un focar de coronavirus, Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu”, unde există șantier în incinta unității de învățământ și de Școala Gimnazială „Rudolf Walter”, unde sunt probleme cu încălzirea.

Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” funcționează cu 50% din clase online din cauza lucrărilor de reabilitare care se fac în incinta unității de învățământ.


De asemenea, parțial în online se află și clasele gimnaziale de la Școala Generală nr. 30, unde sunt cazuri multiple de covid în rândul cadrelor didactice.

În ceea ce privește testele de salivă, acestea au fost distribuite în totalitate, astfel că unitățile de învățământ folosesc stocurile existente până la epuizare.

Conform inspectorului școlar general al județului Timiș, sunt și situații în care familiile elevilor au achiziționat teste de salivă.

La testarea din 18 ianuarie, au fost șapte teste pozitive pentru care se așteaptă confirmarea/infirmarea prin RT-PCR.

În ultimele zece zile, 688 elevi și preșcolari și 189 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, care erau simptomatici au fost testați pozitiv la SARS-COV2 prin RT-PCR, fără test de salivă.

Potrivit situației existente la data de 14 ianuarie, numărul elevilor vaccinați era 8.138.

În ceea ce privește imunizarea personalului din unitățile de învățământ, există 6.733 de persoane vaccinate (72,86%) din cele 9.240 câte își desfășoară activitatea în județul Timiș.

Potrivit datelor existente în 19 ianuarie, 913 elevi se află în izolare sau carantină în urma pozitivării SARS-COV2 sau sunt persoane de contact.

În Timiș, nu sunt raportați elevi ori preșcolari spitalizați din cauza Covid-19.

Avem, în județ, 160 de cadre didactice aflate în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-COV2, precum și 14 personal auxiliar și 15 personal nedidactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.