Haos la un centru de vaccinare anti-COVID din Timișoara. Prefectul a dispus...

Haos la un centru de vaccinare anti-COVID din Timișoara. Prefectul a dispus un control

0
DISTRIBUIȚI

Un medic acuză că la centrul de vaccinare din incinta clădirii Incuboxx din Timișoara nu sunt respectate normele de siguranță sanitară sau chiar legislația.

Un medic colaborator al centrului de vaccinare menționat a transmis o sesizare Prefecturii Timiș, Primăriei Timișoara și DSP Timiș, în care reclamă o situație care „depășește limita tolerabilității”, cei vizați fiind coordonatorul centrului, dar mai ales un asistent și un registrator, aduși înapoi în centru după ce au fost înlăturați de fostul coordonator pentru comportament nepotrivit, nepurtarea măștii de protecție și alte nereguli, inclusiv vaccinări cu doza 3 făcute înainte de termenul prevăzut de reglementările în vigoare la momentul respectiv.

Doctorul mai acuză faptul că, în ultima vreme, „medicii și asistenții ce au activat aici încă din luna martie 2021, de când a fost deschis centrul Incuboxx, sunt înlăturați, puși pe grafic de maxim două ori pe săptămână, în timp ce sunt aduși medici noi, prieteni cu coordonatorul, și puși câte patru – cinci ture pe săptămână, aceștia neavând experiență în domeniu”, același lucru întâmplându-se și în cazul asistentelor.


Conform sesizării, cei care își exprimă nemulțumirea referitor la graficul de lucru, sunt scoși din grupul de Whatsapp folosit pentru comunicare și coordonare și li se recomandă să-și găsească alt centru de vaccinare.

În plus, cel care a depus sesizarea spune că a fost și „scos din schemă”, nemaifiind programat pentru nicio tură la centrul de vaccinare după ce a semnalat neregulile.

Insituțiile abilitate au dispus un control la centrul de vaccinare de la Incuboxx, pentru a verifica cele sesizate, control aflat acum în desfășurare.

UPDATE „Au ajuns la Prefectură sesizări cu privire la comportamentul inadecvat al unor cadre implicate în procesul de vaccinare de la centrul Incuboxx. Între timp, au apărut imagini şi în presă. Am dispus astăzi un control mixt la fața locului şi am transmis Nucleului Județean de Vaccinare că, dacă se confirmă ceea ce sugerează pozele, nu mai vreau să-i văd pe cei vinovați implicați în niciun fel de acțiune privind vaccinarea şi testarea. Râdem, glumim, dar nu pe un subiect atât de dureros şi nu în timp ce ne mor cei apropiați!”, a transmis prefectul Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.