Ministrul cubanez de Externe: Ne opunem cu fermitate expansiunii NATO la frontierele...

Ministrul cubanez de Externe: Ne opunem cu fermitate expansiunii NATO la frontierele Rusiei, acest stat frate

0
DISTRIBUIȚI

Cuba a criticat dur sâmbătă, în plină criză ucraineană, ”isteria propagandistică” a Washingtonului împotriva Rusiei şi ”expansiunea” NATO până la frontierele sale, cu prilejul unei vizite oficiale la Havana a vicepremierului rus Iuri Borisov, relatează AFP.

„Respingem energic isteria propagandistică şi mediatică pe care a declanşat-o guvernul SUA împotriva Rusiei şi ne opunem cu fermitate expansiunii NATO la frontierele acestui stat frate”, a postat pe Twitter ministrul cubanez al afacerilor externe, Bruno Rodriguez.
Vineri seară, vicepremierul cubanez, Ricardo Cabrisas, a subliniat deja „poziţia cubaneză împotriva sancţiunilor unilaterale şi incorecte pe care le impune Occidentul” Moscovei şi împotriva unei eventuale aderări a Ucrainei, vecină cu Rusia, la NATO.

Vicepremierul cubanez, care s-a întâlnit cu omologul său rus, şi-a exprimat solidaritatea cu Moscova în contextul „constantelor campanii de dezinformare şi a războiului de propagandă” al SUA, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Vicepremierul cubanez a mulţumit Moscovei şi pentru „sprijinul continuu şi solidaritatea” cu Cuba în timpul pandemiei de COVID-19, în principal prin trimiterea a cinci avioane cu ajutor medicale, precum şi a unei nave care transportă făină de grâu, care urmează să ajungă în insulă.

Înainte de a ajunge în Cuba, Iuri Borisov s-a deplasat în Venezuela şi Nicaragua, alţi doi aliaţi ai Moscovei în regiune.

În urmă cu o lună preşedinţii Vladimir Putin şi Miguel Diaz-Canel au discutat telefonic despre întărirea „asocierii strategice” între cele două ţări.


Vicepremierul Iuri Borisov a mai efectuat o vizită la Havana în octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.