A murit Florentin Cârpanu, fostul director al COMTIM și fost prefect de...

A murit Florentin Cârpanu, fostul director al COMTIM și fost prefect de Timiș UPDATE Mesajul familiei despre înmormântare

5
DISTRIBUIȚI

A încetat, astăzi, din viață Florentin Cârpanu, fostul șef al Comtim în perioada comunistă și fost prefect de Timiș.

Acesta ”s-a născut la 29 ianuarie 1934 în oraşul Caransebeş. A învăţat la şcoala primară din oraşul natal şi tot acolo a absolvit Şcoala Medie Tehnică de Industrializarea Lemnului.
A urmat Institutul de Zootehnie şi Medicină Veterinară Arad, obţinând diploma de inginer zootehnist. În anul 1963 a fost numit director al GAS Peciu Nou şi al Hergheliei Pădureni, unde se creşteau cai din rasa Nonius.

În anul 1966 devine primul angajat al celebrului Complex de Creşterea Porcilor Beregsău. A pornit aici pe un câmp gol, fără gard, fără copaci şi vecini. Printr-o muncă îndârjită, fără orar şi fără odihnă, a finalizat construcţia giganticului COMTIM-HOLDING Timişoara. Cel mai mare combinat de creşterea porcilor din lume era terminat după 12 ani de la pornire (1978), iar directorul său, care a fost în fruntea activităţii de făurire, devenea o mare personalitate în agricultura mondială.

COMTIM – Timişoara gestiona 26 de societăţi în patru mari complexe de creşterea porcilor: Beregsău, Birda, Pădureni şi Gătaia; trei complexe de îngrăşare pentru taurine cu un efectiv de 40.000 capete.
La acestea se adăugau: societatea de construcţii zootehnice şi societatea de transporturi, reţeaua comercială pentru piaţa externă cu parteneri din URSS, Iugoslavia, Germania, Armata Americană din Europa şi câteva ţări arabe, reţeaua cu magazine proprii de desfacere din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara cu Valea Jiului şi capitala ţării Bucureşti, toate sub sigla COMTIM, care era un brand de ţară.
În perioada sa de mare succes, COMTIM HOLDING creştea anual 1,5 milioane de capete porci şi oferea 15.000 locuri de muncă.
I-a fost acordat titlul de Doctor honoris causa în anul 1995, de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină a Banatului Timișoara, și din 2010 era cetățean de onoare al municipiului Caransebeș”, a scris site-ul lumeasatului.ro.

Cârpanu a fost primul prefect al județului Timiș după Revoluția din 1989, până în 1991.

UPDATE Familia Cârpanu a transmis că Florentin Doru Dimitrie Cârpanu va fi înmormântat duminică, ora 14, la Cimitirul Cosminului din Timişoara.

„În ziua de 24 februarie, la vârsta de 88 de ani, a plecat dintre noi cel ce a fost şi va rămâne Dr.


Ing. Honoris Causa Florentin Doru Dimitrie Cârpanu, tată, bunic şi suflet luminos.

Pentru cei ce doresc să îşi ia un ultim rămas bun, vă aşteptăm până sâmbătă, la ora 8, la casa funerară de la Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, de pe str. Muntele Mic, din Caransebeş.

Începând de sâmbătă, ora 11, până duminică, ora 11, vă aşteptăm la casa funerară Rostyl, str. Ion Creangă nr. 16, Piaţa Traian, din Timişoara. Înmormântarea va avea loc duminică, ora 14, la Cimitirul Cosminului din Timişoara„, se arată în mesajul semnat „Cu respect, Familia”.

5 COMENTARII

  1. S-a stins un om deosebit, o mare personalitate a Banatului care a participat activ la dezvoltarea acestei zone, pe care a îndrăgit-o și de care a fost mândru! Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!

  2. Dacă aveam mai mulți oameni de talia lui Flo, altfel era soarta României, păcat. Condoleanțe! L-am cunoscut, am văzut ce a clădit, încă din timpul comunismului. Eram tânăr fecior! Stima! Te plâng mulți oameni! Oameni pe care i-ai ajutat, pe care i-ai promovat! Te vom pomeni tot timpul, când cumpărăm marca Comtim! Asta vom alege, Comtim, Cârpanu, suflet deosebit! Drum lin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.