Primăria Timișoara va ridica un complex sportiv, cu teren de fotbal, pe...

Primăria Timișoara va ridica un complex sportiv, cu teren de fotbal, pe strada Mircea cel Bătrân

0
DISTRIBUIȚI

complex sportiv calea lipovei

Consiliul Local Timișoara a aprobat, în ședința on-line de marți, documentația tehnico-economică faza Sudiului de Fezabilitate pentru obiectivul „Amenajare teren de fotbal situat în Timișoara, str. Mircea cel Bătrân nr. 114”.

În prezent, vechiul teren de fotbal nu are o utilizare concretă, fiind și foarte degradat. Pentru a valorifica acest teren, se va construi un complex sportiv modern, cu posibilitatea de adaptare ulterioară (teren de rugby, piste de atletism etc).

Terenul pe care se va face investiția are o suprafață totală de 8.927 de metri pătrați.

Noul complex sportiv va fi compus din:  teren de fotbal,  clădire administrativă cu vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, birou administrativ, sala multifuncțională, spațiu tehnic, spațiu de depozitare, precum și teren multifuncțional, pistă de  atletism,  tribună, alei cu zonă verde și  parcare.

Accesul în incintă se va realiza din strada Mircea cel Bătrân.


Terenul de fotbal va avea suprafață sintetică, iar dimensiunile vor fi conform reglementărilor FIFA 90x57m. Se va amplasa o tabelă electronică de marcaj într-o poziție vizibilă. Se prevăd sisteme de preluare a apelor pluviale de pe suprafața de joc. Terenul multifuncțional va avea dimensiunea 16.00×25.00m, dotat cu două porți de handbal și două coșuri pentru baschet, cu suprafață din tartan. Zona crossfit constă într-o platformă, amenajată cu bare metalice de dimensiuni mixte și suprafață din tartan. Pista de atletism va avea 50 de metri.

Clădirea administrativă (principală) va fi compusă din: hol de acces, zonă de vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, sală multifuncțională, birou administrativ, punct de pază, zonă de depozitare, grupuri sanitare publice, gradene spectatori.

Peste clădirea administrativă desfășurată pe parter, se va realiza spațiul destinat gradenelor spectatorilor și se vor amplasa 437 de scaune dispuse pe șapte rânduri separate în trei sectoare.

Vor fi amenajate alei în exteriorul imobilului, 25 locuri de parcare pentru mașini și 25 pentru biciclete.

Nu sunt uitate nici spațiile verzi. Se va planta vegetație, 38 de arbori, un aliniament nou de vegetație pe strada Ciocârliei, arbuști și gazon de tip rulou pe lângă vegetația existentă și va fi montată o instalație pentru irigat zona verde. Spațiul verde și aleile ce deservesc terenul de fotbal se vor dota cu mobilier urban, iluminat exterior ambiental etc.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții este de 6,7 milioane de lei inclusiv TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.