UMF Timișoara caută firmă care să-i ridice campusul în comuna Ghiroda. De...

UMF Timișoara caută firmă care să-i ridice campusul în comuna Ghiroda. De unde vine finanțarea de 23 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Anul trecut, în luna august, Guvernul României a aprobat o finanțare de aproape 150 de milioane de lei pentru construirea unui campus al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara.

Acesta se va ridica pe un teren aflat lângă Timișoara, în comuna Ghiroda și include o clădire cu  amfiteatre, muzeu antropologic și centru expozițional, precum și un imobil pentru cazare și sală de sport.

Acum, CNI, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), caută o firmă care să proiecteze și să construiască noul campus. Valoarea contractului este estimată la 98.970.189 de lei fără TVA (peste 23 de milioane de euro). Firmele interesate pot depune ofertele până în data de 4 aprilie.

Banii vin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, zece săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare.

De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport.

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.

Durata de execuție a investiției este estimată la 24 de luni.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara își desfășoară activitatea peste șapte mii de studenți.


Alături de activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactică și științifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.

De asemenea, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se desfășoară studii universitare de doctorat în trei domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și cinci la farmacie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.