Viceprimarul Lațcău explică de ce este atât de mult noroi pe străzile...

Viceprimarul Lațcău explică de ce este atât de mult noroi pe străzile de Timișoara

10
DISTRIBUIȚI

 

Tot mai mulți timișoreni se plâng că străzile din Timișoara sunt murdare. Arterele se umplu de noroi după ce plouă sau ninge.

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Timișoara, murdărirea căilor publice ca urmare a activităților de încărcare-descărcare a mijloace de transport și neluarea măsurilor de asigurare a unei rampe de spălare sau de curățare a roților autovehiculelor și neluarea măsurilor necesare pentru a preveni murdărirea căilor publice se sancționează cu amenzi de până la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

„Nu mă încântă deloc să văd mizeria asta în orașul meu. Vorbesc constant cu constructorii de pe proiectele noastre să-si organizeze șantierele cum trebuie”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

Edilul are o explicație pentru mizeria de pe străzi.


„Să explic care sunt trei dintre cauzele principale: pentru că refacem rețeaua de termoficare din oraș (30 km de țevi, 150 de milioane de lei investiția, finalizăm anul acesta), pentru că nu avem încă pârghii suficient de tari să facem firmele de construcții să-și respecte toate angajamentele (aici spun despre existența unui loc pentru spălarea roților la vehiculele ce vin pe șantier și care duc apoi noroiul pe străzi. De exemplu la un șantier n-am reușit să convingem constructorul decât după ce am eliberat patru amenzi la rând) și apoi contractul orașului de salubrizare încheiat în 2019 e foarte departe de a fi perfect (sunt probleme cu curățenia în oraș de mulți ani) și va trebui modificat când semnăm unul nou anul viitor”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

10 COMENTARII

  1. Dar unde sunt masinile alea mari care mai treceau pe strazile principale si le mai maturau mecanic ? Nu le-am vazut chiar de foarte multe luni pe strazi !
    Unde sunt lucratorii de la salubritate care mai maturau strazile si mai si goleau cosurile de gunoi de pe strazi ?
    Unde sunt toate astea ??

  2. Măscăriciul ăsta are un tupeu incredibil. Noroiul pe străzi e un amestec de frunze putrezite, praf și se tot adună pentru că nimeni nu face curățenie. Am înțeles mesajul… atâta puteți și ne cereți să consolăm cu ideea că nu va fi mai bine, doar din ce în ce mai rău.

    • Bineinteles ca are tupeu incredibil. Bine ca nu a spus ca e noroi din cauza ca ploua. Orasul arata ca in curtea gunoaielor din print si cersetor si primarul canta la pian in centru.

  3. Robu e de vina!
    Si unii timisoreni pentru ca umbla pe strazi
    Si ceilalti timisoreni pentru ca nu fac curat dupa cei ce umbla
    Toti sunt vinovati!
    Doar Latcau si Fritz nu! Cine nu munceste nu greseste deci ei sunt imaculati!

  4. nu spalati nimic, nenorocitilor. e aceeasi sticla in aceleasi locuri pe jos de luni de zile. noroiul e acolo de la mizeriile de santiere deschise si lasate asa, jigodii ordinare ce sunteti!

  5. Cei care construiesc pe Str. Bader si la stadionu UMT cine a verificat este in ochii politiei locale fac un noroi de nedescris si nimeni nu îi sancționează…zilnic sunt zeci de mașini care intră și ies din șantier.. casa pământ materiale de constructii este o mizerie de nedescris.. Latcau asta este un prost grămadă toți incompetenți ajung unde nu trebuie. Declarați politice…huuu

  6. Este evident ca noroiul e în mică măsură din șantiere , ci noroi se face ca e un oraș viu, ,când ploua sau ninge se mai scurge de pe zonele cu pământ, praf, frunze… etc.
    Au pus o eticheta, cine sunt vinovații, și hai să-l ardem.
    Poți sa și închizi toate șantierele și va fi la fel dacă nu speli măcar lunar străzile.
    Dacă cei condamnați cu executare la munca în folosul comunității ar fi puși la curățat străzile, ar fi o soluție simpla și ieftina.
    Domnul Latcau ar fi putut contribui efectiv…

    • Da,vinovați sunt șantierele dar în primul rând Primăria Fritz care nu aplică legea să-i amendeze pentru că probabil sunt corupți și bagă banii în buzunar.
      La fel Primăria că nu spală orașul. Timișoara este cea mai murdară din ultimii 50 de ani. În anii ’70, de exemplu str. Gh. Lazăr era spălată, nu lunar ci zilnic la ore fixe.
      Deci comuniștii erau mai curați, ecologici și cu grijă pentru sănătatea publică decât USR-iștii, din acest punct de vedere.

  7. Cât de proști credeți că suntem ca să credem prostiile pe care le debitați? Nu am văzut vreun măturător de stradă sau vreo mașină de salubritate sau pușcăriași (cum erau pe vremea lui Robu) care să facă curățenie de când e „minunatul” ăsta de Fritz primar. Praful, frunzele uscate lăsate pe străzi să se usuce in loc sa fie fie măturate/adunate s-au transformat în noroi. Pe Torontalului se construiesc blocuri (înspre Metro…pe partea dreaptă) și zilnic ies camioane cu noroi și pietriș pe roți pe care îl lasă pe șoseaua principală. Îți sar pietrele in parbriz și nu numai. E cineva care ii verifică pe ăștia? Nu! Și sunt convins că nu se urmăresc zonele în care se construiesc clădiri noi in nicio parte sau zonă a orașului. Pentru că nu interesează pe nimeni. Avem un oraș mizerabil. Nici centrul nu e curat. Vai de capul nostru cu edili ca voi!

  8. Nici la comuniști n-a fost așa, când în 25 de ani s-au construit cam toate blocurile din Timișoara și era un șantier general. Ăia spălau orașul.
    Usr-iștii incompetenți, numai cu papagalul, minciunile și aruncatul vinei pe alții. Au numai oameni veniți cu pluta în Timișoara, ca și Lațcău, ca să se căpătuiască pe spatele nostru, mințind-ne zi de zi, cu orice ocazie. Usr-iștii vor minți întotdeauna pentru că nu sunt în stare de nimic și atunci singura soluție este minciuna.
    Neprofesionalismul dublat de neonestitate și minciună ucide buna locuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.