Amenzi de peste 7 milioane de lei date de ITM Timiș anul...

Amenzi de peste 7 milioane de lei date de ITM Timiș anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

Pavel Kasai, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, a comunicat astăzi, în ședința de Consiliu Prefectural, un bilanț al anului trecut pentru instituția pe care o conduce.

ITM Timiș este responsabilă pentru urmărirea activității a peste 300.000 de angajați și peste 65.000 de firme, fiind cea mai mare astfel de instituție din țară după ITM București.

Astfel, pe tot parcursul anului 2021, inspectorii ITM Timiș au efectuat 5.064 de controale, în urma cărora au fost date 3.434 avertismente și 509 amenzi în valoare totală de 7.184.400 lei.

„Toate acțiunile întreprinse de ITM Timiș în 2021 au avut ca scop principal prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2 în județ, dar și realizarea obiectivelor din domeniile de competență din strategia națională a Inspecției Muncii.


ITM Timiș a acționat anul trecut în trei mari direcții, ele fiind și obiectivul central al activității noastre. Prima direcție: combaterea, limitarea și stoparea răspândirii coronavirusului în rândul angajaților, dar și în rândul locuitorilor din județul Timiș. A doua direcție: depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale de angajare, munca nedeclarată (la negru) și munca subdeclarată. A treia direcție: reducerea riscurilor de accidentare cu urmări grave, accidente de muncă mortale și boli profesionale”, a transmis Pavel Kasai din noul sediu al ITM Timiș, în Giroc, la fosta unitate militară.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.