A fost reluată spălarea străzilor la Timișoara

A fost reluată spălarea străzilor la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara, prin Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate, a reluat programul de spălare a străzilor.

Lucrările au scopul de a reduce cantitatea de praf de pe carosabil și, implicit, din aer.

„Așa cum am spus, încă de la aprobarea bugetului local pe anul acesta, investim mai mult în curățenia orașului. Sunt mai multe măsuri pe care le derulăm concomitent: intensificarea programului de salubrizare stradală cu echipe de la penitenciar, controale la șantierele din oraș pentru a stopa împrăștierea noroiului de pe roțile mașinilor în tot orașul, depistarea și eliminarea gropilor clandestine de gunoi și amendarea celor care nu respectă legislația în domeniu. În curând, vom amplasa 500 de coșuri noi de gunoi în oraș. După ce vreme de mai bine de o lună, echipele mixte de la firma de salubrizare și de la penitenciar au ras tone de noroi de pe străzi, astăzi, am trecut la următoarea etapă, cea de spălare mecanizată a străzilor”, a precizat, miercuri, primarul Dominic Fritz.

Primele lucrări de spălare mecanizată cu utilajele din dotarea Brantner sunt în desfășurare pe 41 de artere importante din Timișoara.

Primele utilaje au fost scoase, marți, în teren pentru probe, iar miercuri au început acțiunile propriu-zise.

Străzile pe care se intervine sunt cu două benzi pe sens, majoritatea dintre ele fără locuri de parcare adiacente carosabilului.


Aici s-a intervenit deja cu lucrări prealabile necesare: curățarea marginii carosabilului și rigolelor prin răzuirea stratului de praf întărit și măturat mecanizat.

Străzile care sunt spălate pe parcursul zilei de miercuri sunt: Martirilor, Dr. Iosif Bulbuca, Stan Vidrighin, Bd. Sudului, Bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului, Bd. 16 Decembrie 1989, Bd. Vasile Pârvan, Str. Cluj, Str. Arieș, F.C. Ripensia, Martir Surorile Caceu, Bd. Mihai Viteazul, Bd. General I.Dragalina,  Spl. Tudor Vladimirescu, Bd. Michelangelo, Str. 20 Decembrie, I.C. Brătianu, Gh. Dima, Paris, Oituz, Bd. Regele Ferdinand I, Bd. Republicii, Str. Sf. Ioan, Hector, Bd. Take Ionescu, Str. Popa Șapcă, Bd. Antenei, Calea Sever Bocu, Str. Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade, Gh. Adam, Amurgului, Calea Aradului, Al. I. Cuza, Str. Gh. Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Torontalului, Str. Miresei și Martin Luther.

Intervențiile următoare vor avea loc pe străzi de dimensiuni mai reduse. Pentru această etapă, responsabilii Brantner și ai Poliției Locale Timișoara se coordonează, începând de astăzi, pentru organizarea și eliberarea locurilor de parcare pe tronsoanele și în intervalele orare în care vor avea loc acțiunile de curățare și spălare a străzilor.

Urmăriți graficele de lucrări următoare. Aceste vor fi comunicate în timp util pe www.primariatm.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.