Guvernul a aprobat înființarea Registrului unic al utilajelor

Guvernul a aprobat înființarea Registrului unic al utilajelor

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat miercuri înființarea Registrului unic al utilajelor. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că acesta va permite evitarea întârzierii sau chiar blocării unor proiecte de infrastructură.

Potrivit ministrului Transporturilor, va fi constituită o bază unică de date cu toate utilajele, echipamentele, instalațiile de care dispun în mod real operatorii economici care participă la licitații pentru proiectele de infrastructură de transport.

„Autoritățile și companiile din domeniu care lansează proiecte de interes public vor putea verifica dacă ofertanții pot aduce într-adevăr în șantier utilajele pe care le prezintă în oferte.


Evităm astfel întârzierea sau chiar blocarea unor proiecte din lipsa utilajelor necesare în șantiere”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a spus că a descoperit, în timp, că mulți dintre ofertanți prezentau la licitații aceleași utilaje, iar în momentul în care era nevoie să înceapă efectiv lucrul pe șantiere nu dispuneau de aceste utilaje pentru că erau mobilizate pe alte șantiere.

Registrul unic al utilajelor va funcționa în cadrul SEAP.

„Până la 1 mai 2022, Ministerul Transporturilor stabilește tipul informațiilor accesibile în registru și le pune la dispoziția Autorității pentru Digitalizarea României. Complet funcțional va fi probabil undeva la 1 martie 2023”, a mai spus Grindeanu.

Consultarea acestui registru va permite comunicări generate în mod automat, iar în caz de suprapuneri vor apărea alertele, a adăugat ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.