Noua organigramă a primăriei, votată de Consiliul Local Timișoara. A fost înființată...

Noua organigramă a primăriei, votată de Consiliul Local Timișoara. A fost înființată o nouă structură în instituție

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Fritz a mai bifat, miercuri, o premieră de la începutul mandatului: ședință de îndată a consiliului local convocată cu doar câteva ore înainte.

Aleșii locali au fost invitați on-line să voteze trei proiecte de hotărâre.

Primul proiect de hotărâre a vizat înființarea Administrației pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara prin reorganizarea structurală a serviciilor publice de sănătate și educație oferite de municipalitate, care a căzut la vot în ședința de marți.

„Cum s-ar simți reputatul doctor domnul Craina (n.r. – Marius Craina, consilier local Pro România) dacă ar veni un băiețaș de la Medicină Școlară să îi facă strategia?, a spus consilierul liberal Dan Diaconu.

Acesta a combătut și în ședința de marți proiectul privind înființarea Administrației pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara, spunând că „nu cred că e o reformă, cred mai degrabă că e o fugă de răspundere”.

Dominic Fritz a explicat că Primăria Timișoara a fost în prima linie în pandemia de coronavirus și cu chiu cu vai s-a mobilizat pentru amenajarea centrelor de vaccinare. Potrivit edilului, era bine să fi avut o echipă de sănătate publică și să fi făcut campanii de informare și cursuri de prim-ajutor în școli.

„Vrem să facem un nou spital municipal, păi unde să fie echipa aceasta, care să fie un interlocutor cu Banca Mondială, care ne ajută, unde sunt acești funcționari? Nu există! Educația și sănătatea nu au un cap, sunt dispersate în diverse birouri și compartimente”, a declarat, miercuri, primarul Dominic Fritz, la ședința de îndată a Consiliului Local Timișoara.

Consilierul local Marius Craina de la Pro România a afirmat: „Din punctul meu de vedere, strategia de dezvoltare trebuie să fie elaborată de specialiștii din sistemul de sănătate.


Dacă nu lucrezi în sistem, nu știi minusurile și plusurile sistemului, nimeni nu o să poată facă o strategie care să vă satisfacă, indiferent cât de genial ar fi. Este de apreciat ideea, nu folosiți numai spitalele primăriei, puneți la masă mai mulți specialiști”.

Medicul consilier a fost aprobat de Fritz, iar proiectul a fost votat apoi fără alte discuții.

Al doilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea organizării şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara, care trebuia să intre marți în dezbaterea aleșilor locali, dar a fost retras în ultima clipă de primarul Dominic Fritz.

Viceprimarul Ruben Lațcău a spus că este nevoie de noua Organigramă pentru a debloca anumite zone unde nu există personal suficient.

„Este o reformă adevărată, restructurăm primăria astfel încât să funcționeze mai bine și să aducem și câteva funcțiuni care nu au fost acoperite în organigramele anterioare. Au plecat în jur de 50 de persoane din luna iulie a anului trecut și de atunci nu am putut să facem angajări, transferuri și în unele compartimente acest lucru se simte, avem multe proiecte europene pentru care e nevoie să aducem oameni. Sunt opt posturi care se desființează, pentru o parte dintre angajați se știe unde vor merge și restul vor putea alege, avem 150 de posturi vacante”, a spus Dominic Fritz.

Consilierul Dan Diaconu de la PNL nu a fost de acord cu Fritz.

„Mi se pare că ați legat aproape șantajist creșterea salariilor funcționarilor publici, dintre care majoritatea pleacă acasă cu salarii foarte mici, de 2.200-2.500 de lei, de această organigramă. Dacă cu adevărat doreați să aduceți o îmbunătățire în viața lor ați fi separat cele două elemente în două proiecte de hotărâre separate, nu să condiționați de o organigramă care nu acoperă zeci din funcțiunile necesare serviciului public pe care o primărie trebuie să îl presteze”, a fost de părere consilierul liberal Dan Diaconu.

Noua organigramă a Primăriei Timișoara, a doua din acest mandat, a fost votată cu 20 de voturi pentru, trei abțineri și două împotrivă.

Al treilea proiect a vizat derularea activității Centrului de Suport Timișoara pentru Ucraina la sediul din bd. General Dragalina nr.38-42, care a fost, de asemenea, aprobat.

„Avem nevoie de un loc pentru refugiații din Ucraina unde să le oferim servicii sociale”, a precizat Esztero Emese, director interimar la Direcția de Asistență Socială a Muncipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.