Poliția de frontieră: Autoritățile ungare au modificat procedurile de control pentru ucraineni

Poliția de frontieră: Autoritățile ungare au modificat procedurile de control pentru ucraineni

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile ungare au anunțat Poliția de Frontieră că au modificat de marți procedurile de control pentru cetățenii ucraineni. Astfel, cei care nu dețin pașapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite.

„Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română că, începând din această după amiază, derularea formalităţilor de control, la intrarea pe teritoriul Ungariei, pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite”, au transmis marți seara reprezentanții Poliției de frontieră.

Conform acestora, măsurile dispuse de partea maghiară vor determina creşterea timpului alocat fiecărei persoane pentru control, ceea ce implicit va conduce la creșterea timpului de aşteptare la ieşirea din România, respectiv intrarea pe teritoriul statului vecin pentru participanţii la trafic.

Poliţia de Frontieră Română a contactat partea maghiară în vederea stabilirii şi dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră.

Astfel, în limita posibilităților permise de infrastructura şi asigurarea tehnică din punctele de trecere de la graniţa comună, a fost realizată separarea arterelor de control pe sensul de ieşire din România, astfel încât persoanele care se află în posesia tuturor documentelor prevăzute de legislaţia comunitară să poată efectua controlul cu operativitate.

„Precizăm că formalităţile la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară.


De asemenea, Poliția de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.