Primăria Timișoara face bășcălie de administratorul judiciar al Colterm în scandalul facturilor:...

Primăria Timișoara face bășcălie de administratorul judiciar al Colterm în scandalul facturilor: „Fie o greșeală de proporții, fie o glumă extrem de proastă” UPDATE Reacția administratorului judiciar

1
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea răspunde cu ironie notificării trimise de administratorul judiciar al Colterm, în care consorțiul care se ocupă de insolvența societății de termoficare a transmis primăriei că e necesar să plătească peste 2,3 milioane de lei chiar astăzi, pentru a evita penalitățile sau riscul de a rămâne fără gaz. În lunga listă cu instituții aflate în subordinea primăriei și care trebuie să plătească serviciile Colterm, s-au strecurat și câteva entități entități care nu au legătură cu municipalitatea, motiv pentru care primăria ia în derâdere notificarea trimisă de administratorul judiciar.

„Adresa transmisă presei și Primăriei Municipiului Timișoara de administratorul judiciar al Colterm, desemnat de instanță, este fie o greșeală de proporții a acestuia, fie o glumă extrem de proastă. Altfel instituția noastră nu își poate explica de ce consorțiul de firme desemnat de instanță crede că Universitatea Politehnica Timișoara sau Universitatea de Vest din Timișoara, Curtea de Apel Timișoara sau chiar Parohia Romano Catolică ar fi instituții în subordinea Primăriei Timișoara. În ceea ce privește instituțiile care sunt cu adevărat în subordinea Consiliului Local Timișoara sau a primăriei și cărora Colterm le-a emis facturi, facem precizarea că acestea au autonomie financiară, birou de contabilitate și directori care decid plata acestora, drept urmare adresa trebuie să fie înmânată lor”, spune comunicatul Primăriei Timișoara.

„Nu în ultimul rând, administratorul judiciar a descoperit facturi pentru lucrări efectuate chiar și în 2017, deci în urmă cu cinci ani, pentru care însă nu există procese verbale de recepție, facturi care au fost emise abia anul trecut.


În lipsa acestor procese verbale de recepție, plata acelor facturi este nelegală”, mai spune mesajul municipalității.

Administrația locală reamintește sumele virate către Colterm în acest an, însă nu abordează în niciun fel subiectul riscului de a rămâne fără gaz menționat de administratorul judiciar. „Astfel, Primăria Timișoara își reafirmă angajamentul de a susține termoficarea centralizată în municipiu și a demonstrat cu vârf și îndesat acest lucru, virând doar în primele trei luni ale anului aproximativ 92 de milioane de lei către această companie. În plus, au fost virate în avans și subvențiile pe luna aprilie, Primăria Timișoara fiind astfel cu toate plățile la zi. Însă orice susținere trebuie să aibă o bază legală, municipalitatea neputând să achite facturi ale unor instituții de învățământ superior, religioase sau pentru instituții aflate în subordinea altor autorități centrale și locale, cum ar fi Ministerul Apărării Naționale sau Consiliul Județean Timiș, cum eronat pare a crede administratorul judiciar”, a mai transmis Primăria Timișoara.

UPDATE „Legându-se de faptul că pe lista datornicilor Colterm există și alte instituții, edilii Timișoarei uită să spună ce se întâmplă cu partea mare a datoriilor, urmare a unor facturi neachitate pentru furnizarea de energie termică, și care aparține exclusiv Primăriei Municipiului Timișoara. Afirmația conform cărora municipalitatea este cu plata tuturor facturilor la zi este falsă, iar scuzele care vizează instituțiile care nu sunt subordonate primăriei încearcă doar să abată atenția de la fondul problemei. Vom detalia în perioada următoare evidența exactă a sumelor datorate către Colterm, din care cea mai mare parte este responsabilitatea municipalității și a instituțiilor subordonate. Comunicarea noastră a venit în sprijinul administrației timișorene, care prin vocea primarului Dominic Fritz a afirmat: «Dacă vor găsi totuși o factură pe baza căreia să facem plata, o să o facem», arătându-i care sunt facturile restante deja existente”, a transmis consorțiul care se ocupă de insolvența Colterm.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.