Primarul Timișoarei anunță că vrea să se lupte cu firmele care aruncă...

Primarul Timișoarei anunță că vrea să se lupte cu firmele care aruncă ilegal deșeuri

0
DISTRIBUIȚI

În ultimele zece zile, Poliția Locală Timișoara a amendat șapte șantiere cu 30.000 lei pentru proasta gestiune a deșeurilor și pentru murdărirea domeniului public.

Primarul Dominic Fritz promite introducerea în Consiliul Local Timișoara a unor reguli mai stricte, privind deșeurile din construcții, adică să fie clar pentru toată lumea care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor și constructorii să aibă contracte cu firme autorizate în gestionarea deșeurilor.

Edilul a postat un filmuleț pe pagina sa de Facebook și a transmis că: „aici s-au făcut bani pe spatele sănătății noastre.


Tot terenul pe care îl vedeți în filmare era plin de gunoaie în urmă cu câteva zile. Un focar de infecție.

Cazul l-am prezentat public acum două săptămâni: o groapă de gunoi clandestină descoperită în zona Mehala – Ovidiu Balea, unde o firmă a transportat ilegal sute de tone de deșeuri din construcții de la diverse șantiere din oraș.

Firma a încasat o amendă-record de 130.000 lei și a primit 15 zile timp să ecologizeze terenul pe cheltuială proprie și să predea deșeurile către o firmă autorizată în gestionarea lor. La finalul termenului, Poliția Locală va verifica din nou dacă terenul este integral salubrizat”.

Potrivit lui Dominic Fritz, oricine deține deșeuri are obligația să le predea unei firme autorizate, și nu oricărei firme de transport care vine la șantier sau acasă, le încarcă și apoi le aruncă pe un teren viran în oraș.

Orice firmă care preia deșeuri trebuie să aibă o autorizație și trebuie să arate că are unde să depună aceste deșeuri. „Este o practică ce trebuie să se oprească și transmit un semnal foarte clar tuturor celor care comit astfel de ilegalități că s-a terminat cu aceste lucruri. Vom amenda, ne vom folosi de toate pârghiile de care dispunem prin Poliția Locală pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în Timișoara. Sper ca și Garda de Mediu să se trezească”, a mai precizat primarul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.