Programul actualizat al TM 2023, aprobat de Bruxelles. Primăria Timișoara anunță câte...

Programul actualizat al TM 2023, aprobat de Bruxelles. Primăria Timișoara anunță câte milioane de euro are pregătiți pentru proiectele culturale

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat, astăzi, că programul pentru capitală culturală europeană a primit undă verde la Bruxelles după ce au fost făcute o serie de modificări pentru acțiunile din 2022 și 2023.

„Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru anul 2023, cel în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Am primit și ultimul acord din partea juriului european de monitorizare, care aprobă întru totul programul cultural actualizat pentru perioada rămasă 2022 – 2023.


Sunt încrezător că în toamnă, Timișoarei îi va fi decernat premiul Melina Mercouri și suma aferentă pentru programul Capitală Europeană a Culturii. Le mulțumesc pentru munca făcută celor șapte curatori ai programului, colegilor mei de la Centrul de Proiecte și operatorilor culturali implicați în acest efort. Apreciez și contez, în continuare, pe colaborarea constructivă cu Ministerul Culturii și cu Consiliul Județean Timiș, co-finanțatori ai programului,” a declarat primarul Dominic Fritz.

Juriul european de monitorizare este cel care decide acordarea premiului Melina Mercouri și monitorizează și evaluează îndeplinirea criteriilor europene și a angajamentelor din bidbook.

Centrul de Proiecte va începe procedura de finanțare a proiectelor care fac parte din Programul Cultural actualizat până la sfârșitul acestei săptămâni, urmând ca după ce va fi adoptată propunerea de modificare a OUG 42/2019 să lanseze apeluri de finanțare pentru extinderea programului cultural pentru anul 2023 din bugetul alocat de către Ministerul Culturii.

În total 15 milioane de euro – 6 milioane euro în 2022 și 9 milioane euro în 2023 – sunt alocate de către Primăria Municipiului Timișoara pentru susţinerea Programului Naţional „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Banii vor fi distribuiți structurilor cu rol de implementare: Centrul de Proiecte, instituțiile publice de cultură în subordinea Consiliului Local Timișoara și Asociația Timișoara 2021. Banii vor acoperi finanțarea programelor culturale și costurile de implementare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.