Tânăr prins drogat la volan, fără permis de conducere. Surpriză pentru polițiști,...

Tânăr prins drogat la volan, fără permis de conducere. Surpriză pentru polițiști, după ce l-au verificat în baza de date

1
DISTRIBUIȚI

În urma unui control de rutină în trafic, polițiștii Biroului de Investigați Criminale din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, au identificat și depistat doi tineri, în vârstă de 16 și 27 de ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni.

În data de 8 martie, polițiștii lugojeni au oprit pentru control, pe A1, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani, în care se afla și un pasager, respectiv un tânăr de 16 ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că bărbatul de 27 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

De asemenea, în urma cercetărilor preliminarii, a reieșit că în data de 5 martie, tinerii au pătruns într-o societate comercială de pe strada Mocioni din Lugoj, de unde au sustras un aparat de fotografiat, cauzând un prejudiciu de 1.500 de lei.


Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În urma probatoriului administrat, tânărul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive” și „furt calificat”, cei doi fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

În cursul zilei de ieri, 9 martie 2022, magistrații au dispus, față de tânărul de 16 ani, măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar față de bărbatul de 27 de ani, măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi bărbați.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.