Doliu în handbalul timişorean: A murit Ioan „Coco” Covăsînţan, fost portar şi...

Doliu în handbalul timişorean: A murit Ioan „Coco” Covăsînţan, fost portar şi conducător al Politehnicii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ziarultimisoara.ro

Ioan Covăsînţan, fost jucător şi conducător al clubului de handbal alb-violet, a trecut în nefiinţă în urma unei lungi suferinţe. Anunţul decesului a fost publicat pe pagina celor de la SCM Politehnica Timişoara.

„Era doar un zâmbet. Așa ni-l vom aminti pe Ioan „Coco” Covăsânțan”, titrează sursa citată. „Ioan „Coco” Covăsânțan a fost vreme de un sfert de veac în conducerea clubului nostru, dar viața sa se confundă cu mare parte din istoria de 75 de ani a secției de handbal de la Politehnica Timișoara”, se arată în continuare.

Covăsîntan s-a născut la Timișoara, în 19 iulie 1949, şi a jucat pe postul de portar la Poli între anii 1967-1978, cu o pauză de șase luni, între ianuarie 1969-iunie 1969, când a evoluat pentru Știința Lovrin.


A fost coechipier cu marele Gunesch şi a ajutat echipa alb-violetă în momente grele, la mijlocul anilor 70 apărând la Galaţi o lovitură decisivă pentru supravieţuirea echipei în prima ligă.

După încheierea carierei, din cauza unei accidentări la braţ, a fost inginer şi a avut propria afacere. A rămas aproape de handbal, contribuind la renaşterea lui Poli după desfiinţarea din 1992 venită prin ordin ministerial. „Alături de regretatul Constantin Jude, singurul antrenor pe care l-am avut la Poli, un pedagog și un manager extraordinar, precum și ajutați de alți doi-trei oameni, am reușit să aducem din nou echipa de handbal acasă, în liga a II-a, în sezonul 1995”, a mărturisit „Coco”.

A lucrat în conducerea clubului timişorean pe diverse posturi: director executiv, vicepreședinte, până în urmă cu trei ani. „SCM Politehnica Timișoara transmite condoleanțe și cele mai sincere gânduri de compasiune în aceste momente grele pentru familia sa și pentru familia handbalului timișorean. Dumnezeu să-l ierte!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.