Concerte, poezie și lansări de carte la celebrarea centenarului scriitorului arădean Ștefan...

Concerte, poezie și lansări de carte la celebrarea centenarului scriitorului arădean Ștefan Augustin Doinaș

0
DISTRIBUIȚI

Aradul găzduiește festivalul „Zile și Seri de literatură Doinaș”, ajuns la cea de-a VIII-a ediție și dedicat în acest an sărbătoririi a o sută de ani de la nașterea poetului și eseistului Ștefan Augustin Doinaș, născut în localitatea arădeană Caporal Alexa (fostă Cherechiu), care aparține acum de orașul Sântana.

Miercuri, 27 aprilie, de la ora 19:00, la teatrul clasic „Ioan Slavici” va avea loc un recital de poezie din opera lui Ștefan Augustin Doinaș, intitulat „Psalmi”, și  susținut de actorii Dorina Darie Peter, Ioan Peter, Iulia Dragoș și Bogdan Costea. Joi, 28 aprilie, sala „Regele Ferdinand” din palatul administrativ va găzdui, începând cu ora 17:00, un recital poetic, „Dialog cu mine însumi”, susținut de elevi ai liceului tehnologic „Stefan Hell” din Sântana, urmat de lansarea cărții „SAD – biografie grafică” de Lia Faur și Vali Ivan, a albumului foto „Ștefan Augustin Doinaș” și a suplimentului editat de „Observator Cultural” București, care este dedicat aniversării centenarului poetului.


Programul se va încheia cu un recital extraordinar de pian susținut de compozitorul și pianistul arădean Teo Milea, stabilit la Timișoara.

Surse foto: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.