Concurs „cu dedicație”, în liniște, pentru postul de director adjunct la Piețe...

Concurs „cu dedicație”, în liniște, pentru postul de director adjunct la Piețe SA, adjudecat de singura candidată, membră USR

3
DISTRIBUIȚI

Cătălina Jahn a devenit director adjunct al SC Piețe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara, după un concurs „discret” în noiembrie anul trecut. Numirea pe post nu a fost anunțată prin nici un comunicat de presă din partea municipalității sau a SC Piețe SA.

Recent, renasterea.ro a descoperit că municipalitatea a modificat criteriile pentru participarea la concursul la care până la urmă reprezentanta USR a fost singura înscrisă. Astfel, conform sursei citate, pe lângă diplomele de licență și de master în agronomie sau management pe care era obligatoriu să le dețină, candidații aveau nevoie de o vechime în muncă de trei ani, dar nu de vechime în specialitatea studiilor, ci doar vechime în muncă.


Însă, conform articolului 35 al OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (baza legală a organizării concursului de selecție), „consiliul de administrație sau, după caz, expertul independent stabilește criteriile de selecție, care includ, cel puțin, dar fără a se limita la aceasta, o experiență relevantă în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți comerciale din sectorul privat”.

Sursa citată precizează că, până la Piețe SA, Cătălina Jahn a avut trei locuri de muncă, dar niciunul în funcție de conducere.

Jurnaliștii renasterea.ro au solicitat lămuriri din președintelui Consiliului de Administrație al SC Piețe SA, Octavian Ghiran, însă răspunsul a fost amânat.

3 COMENTARII

  1. Pacat ca unii din noi am crezut ca o sa promoveze oameni compententi 🙂 defapt doar daca esti membru de partid poti sa fi competent. USR PNL PSD aceiasi mizerie

  2. da prostul de ghiran cum a ajuns presedinte de consiliu de administratie la piete sa? pe ce criterii? ca si ala e pamant de flori, contactati-l si pe el si puneti intrebari punctuale pe lege asa cum au facut colegii de la renasterea cu colega dansului,sa vedeti prostie acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.