Finanțare pentru proiecte educative la Timișoara, prin fondul „Științescu”

Finanțare pentru proiecte educative la Timișoara, prin fondul „Științescu”

0
DISTRIBUIȚI

Fundația Comunitară Timișoara a lansat programul programului de finanţare Fondul Științescu Timişoara, dedicat proiectelor educative din domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) care își propun să cultive pasiunea elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani din județele Timiș și Arad pentru aceste domenii. Aflat la ediția a V-a, programul oferă finanțări în valoare totală de 175.000 lei celor mai creative propuneri de proiecte pentru educaţia viitorului și  îşi propune să ajungă şi mai mult în mediul rural.

În perioada 1 aprilie – 25 aprilie 2022, organizații non-guvernamentale şi grupuri de inițiativă (inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de elevi şi/ sau studenţi) pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare în limita a 15.000 lei pe proiect. Între 1 aprilie și 22 aprilie, potențialii aplicanți pot să lucreze împreună cu echipa fundației în cadrul unor şedinţe de mentorat, care sunt un mecanism de sprijin pentru organizațiile și grupurile de inițiativă prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mari de finanțare.


Potrivit directorului executiv al Fundației Comunitare Timișoara, Daniela Chesaru, prin Fondul Științescu se dorește ca domeniile finanțate să devină mai atractive pentru elevi, prin stimularea curiozității, a creativității și a imaginației.

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în Ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele din rural şi urbanul mic și mijlociu. Proiecte precum festivaluri sau caravane de ştiinţă, competiții, expoziții, tabere şi vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor şi tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, proiecte educaționale inovatoare de tip „peer learning” (activități de învățare în echipă, învățare reciprocă de la elevi la elevi) în domeniile STEAM, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului (stiintescu.ro), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara și pe pagina de Facebook locală a programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.